ny dag nya tag

nu har jag borjat repa mig efter att kameran har blivit stulen. och jag har fatt reda pa nu i efterhand att det ar flera tjejer som har blivit av med sina kameror. vissa har fatt tillbaka dom mot betalning, det ar tydligen sa dom gor ahr nere.snor kameror och sa far man betala for att fa tillbaka dom. men min har dom tydligen bara salt vidare :( tyvarr, annars hade jag nog kunnat betala vad som for att fa tillbaka mina kort. ar sa glad att det i alla fall finns lite folk dar ute som jag har traffat som har bilder i sina kameror fran min resa :) nu platar ajg med min gamla kamera som ar trasig men den funkar hyfsat i dagsljus i alla fall! och min zoom har borjat fungera igen :) hurra hurra ! :) :) men blixten och andra installningar kranglar fortfarande men jag ar glad for det lilla !

igar kom jag till en av Gilli oarna, jatte vackert verkligen. traffade 3 svenska tjejer igar kvall ocksa, och 2 av dom har dratt vidare idag men en av dom ar kvar har sa vi ska ut och ta en ol ikvall och sen ga ut och kaka pa ett stalle dar dom har utomhusbio :) just nu sitter vi inne har vid datorerna for det ar varta ovadret ute. aksa och osregn !! men tidigare idag var det kalas vader och jag hyrde en cykel for 10 kr och tog mig runt on, det tog mig lite over en timma. det var riktigt jobbigt for vagarna var jatte daliga, solen stekte och jag hade INGA bromsar pa cykeln. men jag overlevde. sag lite hur folket har bor och lever pa on. inte varsta lyxen precis. inte for att jag heller bor i varsta lyxen nu. eller jag ska inte klaga me jag tycker det ar lite ofrasht att duscha i saltvatten..hehe.men det ar det enda som finns har pa on. annars bor jag fint i min egna lilla stuga med gratis frukost pa altanen varje dag. myggorna har pa on driver mig dock till vansinne !! kakar i alla fall malariatabletter nu sa det ska jag val foroppningsvis slippa fa !!

regnet har lattat. ska hem och ta mig en saltvattendusch nu ! :)


LITE eftermiddagsregn :)

over and out

~L.E

suck!

idag ar jag lite ledsen. hade varldens roligaste kvall igar med Lou (tjejen fran england) och nagra finnska killar vi har traffat. jag och Lou gjorde massa skonhetsbehandlingar sen gick vi ut och kakade middag med grabbarna och sen drog vi vidare och pimplade ol ihop. vi var nog pa 4 barer om jag minns ratt :) hade sa jakla kul till jag var pa dansgolvet och upptakte att min vaska var oppen och min nya kamera jag kopte i australien var borta! vi letade och letade och letade men nogon maste ha snott den. jag grat som ett litet barn. 2000bilder fran min underbaraste resa nagonsin ar nu mera borta ! usch. Lou jag och finnarna stapplade dystert hem vid 4 snaret och dom trostade mig sa gott det gick. aja, det var bara en kamera. jag har ju mitt pass mitt visakort och jag lever ! men jag ar sa ledsen att jag inte har visat er alla mina bilder fran melbuorne! hade massa massa massa fina kort dar i fran som ar mitt favoritstalle. 180 kort finns ju pa facebook sa det saknar ju bara en si sa dar 1800 kort hehe...aja idag pa morgonen tog jag farval av Lou. usch jag grat. vi kom verkligen varandra nara och hade sa jakla kul ihop. sen grat jag en skvatt over kameran igen. dom finnska grabbarna ska jag mota upp om nagra dagar pa Gilli oarna dit jag ska i morgon. just idag befinner jag mig i en liten by mitt inne pa bali. akte buss hit innan idag pa formiddagen. jag sov hela vagen. ar hyfsat sliten fran i natt och lite deppig over kameran som ni kanske kan forsta! har nyss varit ute och gatt i djungeln och kollat pa massa apor :) mina systrar och broder med andra ord ! mina andra tidigare dagar har bestatt av fest, aktiviteter med finnarna vid polen, utflykt till norra bali ( dar vi var med om en krock(!) men alla klarade sig fint, vi korde in i en mopen och bilen bakom oss korde in i var) ii forgar akte jag och Lou till Dreamland beach, otroligt vackert! onskar jag kunde visa bilderna! sa jakla fina! nu har jag min gamla kamera, den som ar trasig, ingen blixt och ingen zoom! kul kul..men det ar ju alltid natt. ska kopa mig en ny nar jag far tillfalle. gar inte direkt att hitta nagon har i denna lilla byn. finns inga riktiga affarer har. riktigt mysigt. na nu ska jag boka baten over till Gilli oarna!

ta hand om er!

kram en ledsen linda :(

 

~L.E


under my umberella

osregn hela natten och en mulen morgon. perfekt for lite shopping ! vi spenderade ca 3 timmar pa stadens gator och prutde massor :) jag holl dock i plankan och kopte bara en klanning och en vaska. sen blev det klarbla himmel sa vi relaxade vid polen 3-4 timmar sen begav jag mig bort till en frissor. mitt har var verkligen som en risbuske efter nastan 3 manader av sol och saltvatten. jag sa till han som klippte mig little little ! little har pa bali ar tydligen lika med en decimeter !! guuud vart tog mitt har vagen??!! ojamt ar det ocksa. jag kunde arligtalat gjort det battre sjalv. langtar hem till min egna frissor ANGIE !! du far fixa det at mig nar jag kommer hem. har aldrig sett sa ojamt har i hela mitt liv. tjejerna tyckte dock jag sag ut som en liten barbie men jag vet att det ar inte sahar man ska se ut i haret nar man nyss klippt det. visst det kanns friskare men det ar bara saaa ojamt! jag betalade dock bara 40 kr och fick harmassage pa kopet..hehe..nu har vi precis tatt oss en ol och kakat lite indonesisk mat (om jag fick valja mellan att kaka svensk mat hela livet eller indonsisk/thaimat sa ar valet enkelt !! maten har is the shit! mumms!! )och ska gora oss redo for party. det ar australia day idag och eftersom manga australienare aker hit pa semester sa ar det fullt hall i gang har :) forsta riktiga partynatten pa Bali. kan bli kul men blott. det oser ner regn!! aja...efter nagra driknar ska det nog ga bra :)

later

~L.E

bali har segt internet !!

skrev ett inlagg har igar som inte uppdaterades och nu orkar jag inte dra hela visan igen. men jag kan ju dra det lite kort och gott ! nar jag hade bloggat tidigt gar pa morgonen (det ni kunde lasa) sa borjade jag smaprata med en tjej dar inne! det slutade med att vi gick till stranden ihop och sedan flyttade in i samma rum :) sa nu delar vi boende och betalar typ 60kr var per natt ock vi har jate fin pol frukost och allt ar toppen ! sa jag var bara ensam pa bali i ca 1 timma innan jag hitade mig en ny vann. resa sjalv ar verkligen sa jakla kul !!

idag har vi varit uppe pa norra bali. vi gjorde en dagstur med egen guid egen bil med ac och egen chaffis tillsammans med 2 andra tjejer vi traffade vid polen igar, alla ar fran england och jag minnsa faktiskt inte sist jag pratade svenska. maste vara snart 2 veckor sedan. idag har i alla fall varit en fantastisk dag. vi har sett tempel, vattenfall och sma byar. allt detta for ca 150kr var och vi var ivag fran 8 pa morgonen till 7 pa kvallen! nu har vi just avnjutit lite mexikansk mat ihop och ar redo for sangen. i morgon ar det australian day och det firas stort har pa Bali for manga australienare ar har och firar semester nu sa imorgon ska jag utforska Balis nattliv :)

gaaaasp. maste krypa till kojs nu !
natt i natt

~L.E

Bali

Hade en harlig smidig flygresa hit till bali i gar kvall. kollade pa film , kakade chips och sov enliten stund. ett flyg pa 6 timmar ar verkligen INGENTING i mina ogon nu for tiden efter att ha rest runt i Australien som ar MEGA stort! Nar jag kom fram var det bara att hitta en taxi. men jag behovde inte anstranga mig sa sa speciellt mycket. en trevlig kille fran Australien som var pa samma flyg som jag fragade om jag ville dela en taxi med honom. han prutade ner priset och vi lamnade flygplatsen. Han berattade att han brukade aka till Bali kanske 3-4 ganger per ar och surfa. kandes tryggt att dela taxi med honom. och nar vi var framme sa betalade han med gladje for mig ocksa :) jag vet inte vad det ar med australienare men kommer ni ihag nar jag berattade om farbron som betalade min tagbiljett fran flygplatsen i Melbourne ocksa? inte mig emot att dom vill betala ..hehe. bor just nu i ett eget rum pa Gora beach inn med AC och dubbelsang och egen toa inklusive frukost ( som jag snart ska prova) betalar ca130 kr natten vilket jag tycker ar lite dyrt. trodde faktiskt det  skulle vara billigare har. men jag ska kika runt lite har idag och se vad jag hittar. finns med all sakerhet mycket mycket billigare stallen det var bara det att jag inte orkade leta inatt nar jag kom fram. jag stupade rakt i sang och slog upp mina tva bla halv 7 :) det ar bara for tidsskillnaden fran australien. vadret ar otroligt varmt. lite disigt men det lar bli en dag pa stranden. sen ska jag forsoka lar mig hitta lite har. tank att jag ar har helt SJALV i ett nytt land som jag nastan inte vet nanting om alls! josses vad har man gett sig in pa?! :)

over and out!

~L.E

ledsen i ogat !

har inte blivit mycket till uppdatering har nu pa senaste. sorry for det ! dom senaste dagarna har bara skenat ivag for mig. tiden gar fort. allt for fort. har spenderat tva och en halv manad i Australien nu och idag ar det dax att lamna landet :( men jag kommer tillbaka. forsure. Melbourne (som jag fortfarande befinner mig i) skulle jag kunna tanka mig som nasta hem faktiskt, ett ar eller sa. fantastiskt stalle! mina sista dagar har bestatt av Australien open och tennis, sjukt kul ! bakfylla sol och god mat :)

tog farval av alla goingar jag traffat har for ungefar en timma sedan. vi kakade lite avskedslunch och fixade det sista infor avresa. fallde lite tarar nar jag satt i bussen hit till flygplatsen. vet inte riktigt varfor men australien har ju bara varit sa himla fantastiskt underbart och jag onskar att jag kunde stanna felera flera veckor till men visumet gar ju snart ut och nu ar det alltsa nya aventyr som galler pa Bali. det kanske inte ar sa fel det heller :) blir lite over 3 veckor dar. var tvungen att boka utresebiljett redan nu annars slapper dom inte in en. konstig regel tycker jag. sa biljetten till thailand ar redan bokad. hoppas det racker med 3 veckor pa Bali. hm..sen nar jag drar till Thailand far jag bara 30 dagar dar sen maste jag lamna landet. och jag maste har ett flyg bokat ut ur landet aven dar. suck suck suck. ska se om jag kan ta mig till thailandska ambassaden pa Bali och kolla om jag kan fa ett langre visum. usch det dar med visum stor mig. kan man inte bara fa komma och aka hur och nar man vill sa man kan slappna av och ta det lite lugnt?! aja.. det loser sig. om ca 8 timmar landar jag i alla fall pa Bali och hoppas dom slapper in mig :) sen ska jag bara hitta nan stanns att bo oxa, kan ju bli intressant. kommer fram vid elva tiden ikvall men det ska nog ga bra.

nu ska jag ta mig en kaffe och njuta min sista stund har i detta underbara land !

AUSTRALIEN <3

:)


over and out

~L.E

hang over

josses. da har man vatt bakis i 2 dagar..hehe.. nu borjar jag repa mig i alla fall :) har spenderat en hel dag inne i centrala melbourne, shoppat och turistat. har varit olaglig ocksa. har akt tram ( sparvagn) utan biljett hela dagen!! ooooops. skyhoga boter om man aker fast..hehe..aja jag klarade mig idag igen i alla fall. traffade mina engelska killar (fran mitt forra hostel) ocksa pavag in till stan. dom tjuvakte dom med :) dom skulle pa tennisen idag precis som 4 av tjejerna i mitt rum men jag ar glad att jag inte hade biljett till dagens game for det har regnat och varit sol om vart annat BURR men en perfekt dag for shopping och turista :) har shoppat som en galning. melbourne ar nog varldens basta stad for shopping! synd bara att man inte ar har precis innan man ska aka hem. jag kan ju inte handla vadsom. kan ju inte slapa runt pa massa grejer. hittade varldens finaste varjacka men den fick snallt hanga kvar i butiken, vagde pa tok for mycket. och planboken sparade 700kr ocksa :) men nu blir det att slanga lite av den gamla packaningen for att fa plats med allt det andra jag kopte. SKONT ! ar saaaa trott pa mina klader!

nu ska jag hem och fixa lite nudlar och umgas med mina kara rumskamrater, toppen tjejer. men det ar verkligen saaa underbart att resa sjalv. man kan lixom smita ivag nar man kanner att man behover lite ''egentid'' som jag har haft hela dagen pa stan. resa sjalv ar det basta jag gjort i hela mitt liv :)

tjingis pingis

~L.E

gratis ar gott :)

klart att tjejerna pa rummet var redo for lite gratis skumpa i baren igar :) och det var jag med. efter 5 hyfsat nyktra dagar (nagra ol hit och dit raknas knappt langre hehe) sa kande jag hur jag verkligen fortjanade all skumpa jag kunde komma over :) jag sa till tjejerna att jag ville bli lite tipsy. oj oj oj. det blev mer an det ! minns inte sista timman. tjejerna fick aterberatta allt for mig innan idan. det man minns har aldirg hant..eller hur?:) och idag har man inte matt sa jakla bra. varsta bakfyllan ever i australien. hor pa detta. jag vaknade kl 11 !! yes ni laste ratt. jag linda maria therese eriksson vaknade kl 11 !! gick pa toa. fick huvudverk gick och la mig igen och vaknade kl 2 (?!) !!! huuuu...men nu mar jag prima skinka. har avnjutit en burgare med Laura ( som mar lika bra som jag idag ehehe) och ikvall ar det gratis bbq pa vart hostel och gratis skumpa sa klart. men ingen skumpa for min del inte..eller ? ;) det har i alla fall varit en bra dag att vara bakis. lite mulet och blasigt. lite skont faktiskt. samma vader vantas i morgon. da blir det shopping och pa tisdag blir det nog lite tennis :)

over and out !

 

~L.E


Miss Sweden

Igar var en harlig dag. Efter morgonpromenad och frukost traskade jag ner till stranden. efter en timma dok en av engelsmannen fran mitt rum upp och gjorde mig sallskap, sen kom hela bunten och dom overtalade mig att folja med dom pa en cricket match..haha josses. jag som inte ens kunde reglerna. men jag hade ju anda inget battre for mig. efter strandbesoket drog vi hem och slogs om duschen. jag gav mig och dushade sist. gissa vem som var klar forst??!! JAG. helt sjukt. killarna bytte klader TRE ganger och PLATTADE HARET (?!) och valde skor i typ en halvtimma! gissa om jag retade dom for det sen?! haha. jag var klar pa 20min. dusch fona haret maskara och hoppa i kladerna. sa enkelt var det.

30 minuter sena pa grund av killarna sa kom vi till arenan. dar larde dom mig regler, bjod pa ol och pommes och jag fick ett nytt smeknamn, miss sweden :) sa miss sweden hade alltsa en riktig grabbkvall igar med mina 6 engelsman och 45tusen pers pa laktaren. haftigt :) cricket ar stort i australien.

nar vi kom hem vid elva tiden ville killarna fortsatta festandet men jag stod faktiskt over!! och lika glad ar jag for det. i natt vid halv 4 tiden krop Dan och Mark ner i min sang med allt for mycket alkohol i kroppen..haha. dom berattade om deras bravader och jag blev inte avundsjuk. dom hade inte ens kommit ut till nat utestalle for dom hade festat nere pa stranden och blev for fulla. nar jag berattade att jag skulle upp kl 7 idag pa morgonen for en morgonpromenad sa skuttade dom snabbt in i sina egna sangar igen. skont :)

nu idag har jag checkat in pa Base hostel, bor sjukt lyxigt for ca 200kr. bara tjejer i rummet ( skont att slippa den skumma gubben fran sverige ), vi far gratsd schampo balsam rena handdukar och gratis skumpa i baren :) nice!
har spenderat nagra timmar pa beachen och nyss tog jag en riktig lyxdusch, vi har eget badrum . sa jakla skont. den ar jatte frash och lika sa ar jag nu :) ska se om tjejerna pa rummet vill ut en svang ikvall. vi har ju faktiskt gratis skumpa i baren vid kl 8 och vi har egen nattklubb har pa hostellet. det kanns ju inte fel inte! vi far se hur det blir. ska forsoka klamma in lite tennis i veckan oxa. det ar ju australian open har ! massa folk i stan. hejja svenskarna!!

jag har sagt det forr och jag sager det igen. Melborune ar fantastiskt :) LyCkA !


Miss Sweden har blivit cricketfan :)


45tusen var ju inte illa pinkat :)

~L.E

creapy man


The Lindas


julia ( som oxa bodde med Malin och Linda) och Malin :)

Igar sa jag hejda till tjejerna. det var dom sista vannerna har som lamnade landet sa nu ar jag helt on my own, kanner ingen, eller jag har ju grabbarna i Byron bay och Strangen och David men alla dom ar ju norr ut, jag ar har nere Melbourne. synd for dom sager jag bara. melbourne ar bast :) allt ar pa topp forrutom att det i mitt rum bor en riktigt marklig man fran sverige. han ar runt 45-50 och ar sprangrod i ogonen, formodligen skyhog pa nagot och pratar konstant med mig eftersom jag ar fran sverige. alla i rummet lider med mig och killarna fran england forsoker radda mig sa gott det gar. han ar verkligen skum. han snackar om att han bara har nagra fa dagar kvar att leva och att han for nagra ar sedan blev overkord av en bil har i australien i 90km/h ??!!... josses.. i morgon ska jag dock byta hostel. har nagra natter pa Base hostel har som tydligen ska vara annu battre, om det nu ar mojligt for dar jag bor nu ar verkligen perfekt, frukosten var toppen. ja allt ar bra forrutom den skumma mannen da :) mina resplaner ar annu inte fardigspikade. det stor mig lite. man grubblar och grubblar..regn och ovader pa Bali. ar inte alls sa sugen pa att dra dit.. har daremot ar det stralande solsken och det vantas 2 dagar med lite regn ( perfekt for att gora stan eller for att vara bakis hehe ) sen ska det bli 35 grader och sol igen sa jag tror jag stannar har i underbara melbourne 1 vecka till :) maste maila till planeringen nu och fraga lite snallt om jag kan vara ledig lite langre. hoppas hoppas!! na nu blir det en dag pa stranden! lovely!

kram pa er !!



over and out!

~L.E

snabbis

hej bloggen jag lever. har bara inte tatt mig tid till att uppdatera. sol bad shopping ( har kopt en ny kamera :) ) drinkar har tatt upp min tid. just nu sitter jag st kilda i melbourne. maste vara nagot utav det finaste jag har varit i i australien. stormtrivs! har checkat in pa ett jatte bra hostell med gratis frukost och gratis bbq pa lordag kvall :) Linda och malin ska aka hem till sverige idag. vi har stekt hela dagen pa stranden och jag ska snart dit for att ta farval av dom och deras underbara soffa jag har slaggat pa dom 6 senaste natterna har i melbourne. hinner inte skriva sa mycket mer just nu. sitter lite i valet och kvalet, vet inte hur jag ska gora, har ju funderat pa o dra till bali nu snart.. innom en vecke MEN jag har kollat vadret dar och det ser inte sa stabilt ut. vet inte om jag ska stanna har ett tag till, alskar ju trots allt australien eller om jag ska dra till thailand nu istallet och ta bali lite senare pa resan..hhmm....eller ska man bara trotsa vadrets makter och dra till bali? hmm...nu ar det mycket som snurrar i froken erikssons hjarna....melbourne ar i alla fall bast och har skulle jag kunna stanna ett bra tag :) det kanns skont!

maste kila

ta hand om er!

~L.E

rekordvarmt!!

har i melbourne det rader varmebolja. det ar hor och hapna, till och med sa varmt att froken Eriksson inte pallar ligga och steka i solen. da ar det hett !! 45 grader igar och vi lag mest i vattnet jag linda o malin. efter en het dag pa stranden akte vi hem och gjorde oss redo for att dra ut och kaka pa italiensiskrestaurang. jag at pasta med nan kyckling/avocado sas..mums.! till det bjod italienarna oss pa 2 flaskor vin plus forratt..man tackar. :) dom gillar ju svenska tjejer om man sager sa. plus att vi ljog lite fint och sa att vi firade min fodelsedag. hehe.. ;)  funkade bra !!haha

idag har det varit lite mulet och tjejerna har har borjat packa sina grejer. dom aker ju hem till sverige pa torsdag. jag sjalv har gatt nagra promenader, ar hyfsat trott pa kilona man har lagt pa sig fran all alkohol och mat dom sense veckorna, sen har jag tvattat och slangt lite klader i min vaska, skont!!ar saaaa trott pa mina klader nu. vill slanga ALLT och kopa nyt..kopte i och for sig en ny klanning igar som jag alskar :) sa den vill jag i alla fall spara :)

 ikvall blir det mexican night. mumsigt , kaka tacos och formodligen lite alkohol pa det. det ar inget backpackerliv jag lever nu. numera kallar jag mig flashpacker som aldrig forr! hade jag inte bott gratis har hos Linda o Malin hade jag nog aldrig kunnat lyxa sahar som vi gor nu med restaurangbesok hit och dit precis..hehe! na nu ska jag kolla upp lite biljetter till Bali. skulle ju dra dit till helgen men det far nog vanta. Melbourne ar for bra :) maste stanna lite till !!

over and out

~ L.E

sol sol sol

vilken underbar dag 38 grader och solsken !! var ute och festade i natt efter en mysig bbq med kangrukott och grillad majs och massa vin sa klart. nar vi kom hem i natt ( bor fortfarande hos Linda och malin, saaa snallt av dom att ha mig som inneboende) sa kakade vi lite rester och hallde i oss resorb och vatten. bra skit! jag vaknade pigg som en larka kl 9 och drog till stranden dar jag har legat och stekt och jag kanner inte ens att jag var ute igar. gott! malin och linda kom precis, dom har varit pa nagon avskeds bbq eftersom dom aker hem till sverige pa torsdag. dom har ju pluggat har i ett halv ar nu. melbourne ar i alla fall ratt pa alla satt. i forgar nar vi drog ut och festade  hade jag en av dom basta kvallarna pa hela resan. vi drog till en rockbar och dansade oss helt dyngsura till Ironmaiden, Nirvana and you name it. vem trodde att 3 sma svenska jantor skulle trilla in dar och gora stallet osakert bland massa rockare?! hehe..vakterna blev ratt paffa nar vi stapplade in och togover dansgolvet :) vad har jag mer att beratta? hmm..hander sa mycket har men nar man val sitter har vid datorn sa kommer man inte ihag vad det var man skulle skriva. aja. livet leker i alla fall och melbourne har allt jag hade forvantat mig! 

nu ska jag ner till tjejerna pa stranden igen :)

take care

~L.E

fran ett hett melbourne !

svett svett svett ! 35 grader och stekande sol ! josses. och efter lite Sangria under parasollerna uppe pa roof top bar sa blev det ju annu varmare! nu star Linda och Malin i koket och lagar lite kak till oss sen blir det ut och roja natten lagn.

kom hit till melbourne idag vid lunch tid. fick ta en tidig farja fran Manly, tag till flygplatsen sen nar jag satte mig ner pa plats 2A blev jag forvanad over hur stora saten det var i flyget for att bara vara ett inrikesflyg, sen upptakte jag att jag hade egen tv och att jag blev serverad kaffe och juice gratis. flygvardinnan kollade lite snett pa mig och undrade om jag verkligen hade satt mig pa ratt plats och kollade upp det hela. jo men visst. pa boardingpasset stod det mycket riktigt 2A = forstaklass.. glassigt varre. fraga mig inte hur det gick till men skont var det i alla fall.

efter en snabb timma pa planet blev det sedan buss dar jag traffade en trevlig farbror med polotroja och langbyxor. han fragade vart jag kom i fran och jag svarade sverige. det var dar i fran han precis hade kommit. han hade flugit 30 timmar och inte orkat byta klader sa han holl pa att do av svett och jag forstar honom for det holl jag med pa att gora och jag hade linne pa mig. nar vi val kom fram till tagstationen insisterade han att fa kopa mig min tagbiljett och visa mig till ratta bland alla spar och avgangar. precis innan jag skulle hoppa pa taget gav han mig en femdollarsedel och sa, ta dig nat gott till lunch for den har ! saaa soooot och snall farbror! :)

efter ytterligare ett tagbyte var jag framme hos Linda och malin. dom tog mig direkt till varsta pizzastallet dar det blev lunch. sen har vi alltsa haft fredagsmys inne i centrala Melbourne uppe pa Roof topp bar! i morgon blir det stranden och pa kvallen lite bbq och fest :)  

australien ar ju bara saa underbart !

take care

~L.E

Bad romance

Vilken vandning fran gardagen !! livet leker och allt ar pa topp. vad har hant? vet inte riktigt men har haft en dag for mig sjalv och gjort precis det jag har kannt for. bokat flyg, kakat knackebrod och druckit kaffe, strosat i lite affarer, sovit en timma pa stranden och packat vaskan. och hor och hapna, jag har tranat !! forsta gangen sen jag lamnade sverige ! kan inte beskriva kanslan.. helt underbart. sprang pa stranden och begav mig sedan ut pa en promenad, stannade pa en grasplatt och pumpade lite armhavningar. det var tungt, saa tungt men ack sa ljuvligt pa samma gang. svetten flodade :) nagon kommer att ha ont i morgon. nagon som kallar sig froken Eriksson. har dessutom hallt mig borta fran allt vad alkohol heter. sa nu ar jag utvilad och redo for en galen vecka nere i melbourne med Malin och Linda! :) hall i hatten, i morgon gar flyget ner dit och da blir det klackarna i taker direkt ! tjohooo, all in med the goon !!

kanns dock vemodigt som tusan att lamna Sydney som nu har varit mitt hem i nastan 3 veckor, har flyttat runt mellan city, coogee, bondi och avslutar nu har ute pa manly. sydney har verkligen varit ett utav favorit stallerna har down under. sydney har allt och lite till..! kommer sakna, sakna saaaaa mycket. onskar jag bara kunde stanna har i australien fram tills jag ska hem till sverige. men visumet gar ju ut. och jag vet att Bali kommer bli awesome :) sa det ar inget att hanga lapp over. ar glad att jag stannat langre an vad som var planerat fran borjan, som var endast 1 manad. hur kunde jag tro att det skulle lange nog??!! nu ska jag leva loppan sista tiden har i australien och lamna landet med humoret pa topp ! jag kommer tillbaka, for sure :) 

har forresten traffat 3 kanda ansikten hemifran idag !! 2 glada karlsronatoser vi namn Siri och Charlotta. halsade pa dom nar dom jobbade och nu ikvall har jag varit ute och kakat middag och glass med Erika hemma fran vetlanda. pratat om livet och allt vad det har att erbjuda :) harlig kvall.

nu sitter jag har vid datorn och lyssnar pa bad romance! saaa bra...och jag ar kar, kar i sydney och allt vad det har erbjudit mig nar jag har varit har!




dax for sangen. upp och hoppa i morgon 06.00, ska ju ner till Linda o Malin!
Melbourne here I come :)


over and out

~L.E

Chocolicious



Ni som kanner mig vet att choklad ar nagot som star hogt upp pa min lista. och nar passar det battre med choklad an nar man kanner sig lite deppig??! efter farvalet av michaela och karin begav jag mig ner pa stranden pa coogee. jag var sa jakla trott. tror det var efter allt festande. all trotthet och bakfylla kom pa en och samma gang. dom 4 goteborgarna michaela, karin, david och dogge korde slut pa mig pa alla satt och vis ;) hade inte ork eller lust att gora nagonting. kande inte igen mig sjalv for 5ore. tankte typ att jag skulle bli sjuk eller nat. traskade ner till stranden, helt deppig eftersom jag kande att jag nu har tatt farval av allt for manga favoriter som jag traffat under resan. vem vet nar vi ses igen... :( visst, man traffar ju nytt folk hela tiden men det var bara det att just igar kande jag att jag inte vill ha nagra nya ersattare, jag vill bara ha kvar dom gamla hos mig hela hogen.

somnade 2 timmar pa stranden, vaknade och vande mig om och sov en timma till (?!) !! hur ar det mojligt? jag som brukar vara piggast i stan !! vaknade sedan upp vid 3 tiden och kande mig redo for att ta bussen till farjan som tog mig till Manly. Checkade in pa ett mysigt hostel, fick ett rum med 5 killar. man tackar man tackar..hehe! gick en liten runda och sag mig omkring innan jag begav mig till Erika ( ni fran vetlanda vet vem jag menar, Erika Fritz, hon jobbar har i en utsokt chokladbar) hon serverade mig varldens godaste tallrik men vaffla, jordgubbar, banan och glass , allt detta drankt i choklad plus en finfin kopp kaffe !! LyCkA !! mumsfillibabba. och som ni alla vet, gratis ar godast :) tack Erika, antar att det jag kakade igar egentligen skulle gatt pa over hundralappen ! matt och belaten traskade jag hem till mitt hostel for lite valbehovlig somn! idag ar humoret pa topp igen. lite mulet vader dock. gor inte sa mycket eftersom mitt sovande pa stranden igar gjorde att jag fick en rod mule som sakert behover vila fran solen lite idag. ska aven fixa lite saker infor morgondagen. da blir det forsta basta flyg ner till Melbourne. till Linda och Malin, dom har gjort upp planer for oss infor helgen. josses. antar att det kommer inkludera en hel del alkohol, mat och choklad. vem kan stoppa mig nar jag bara rullar fram.......

later

~L.E

toppen!

hej bloggen ! jag lever. har bara inte tatt mig tiden att satta mig har och kladda. har haft fullt upp med fest, gott kak och solning :) jobbigt det later va?! hehe.. har haft nagra underbara dagar har pa coogee beach. Johanna akte ju for 4 dagar sedan men inte har jag varit ensam inte. Ja g har spenderat mina dagar har ute hos Michaela och Karin. Har inte haft nogot boende bokat, haft vaskan inne pa deras rum och nattetid har det alltid funits plats lite har och var att sova pa :) har blivit en hard start pa det nya aret med 4 festdagar av 5 mojliga. josses. men kul har det varit. vi har mestadels hangt med tva favoriter david och dogge. vi har styrt upp middagar och grillningar ihop! mys. men igar lamnade dom Coogee och drog till Byronbay. snyft! idag lamnar Michaela och Karin landet. dom flyger hem till Sverige. usch. bara en massa farval nu. kanns konstigt. men jag har ca 2 veckor kvar har i australien, ska ju ner till malbourne och traffa Linda och Malin igen :) :)  sen ska jag nog bege mig till Bali :) wiihhoo...fast kanns vemodigt att lamna australien. har ju varit mitt hem nu i over 2 manader!! ska man kanske stanna annu langre?! hmm...ekonomiskt satt sa hade det faktiskt funkat. pappa medelade mig hur mycket pengar jag har anvant fran hans visakort nu. jag trodde verkligen att det var mycket mycket mer !! sa det ser ut som min resa inte kommer ta slut nar den egentligen ska. jag ska maila planeringen pa jobbet och fraga om jag kan komma hem nagra veckor senare..skoter jag ekonomin sa som jag har gjort hittills sa blir det inga problam for min del i alla fall..hurra hurra !! har slaggat gratis 5 natter nu ;) det ar nice..hehe!



na nu ska jag tillbaka till Michaela och Karin. det blir nog lite stek. gottans !

take care

~L.E

2010 dag 2

Nu efter lite somn pa soffan i tvrumet pa johannas hostel och lite stek med rodvinsas i magen borjar jag ma battre :) harligt. ska strax ta bussen ut till Coogeebeach dar jag ska slagga inne hos Karin och Michaela. en natt dar kostar egentligen 500 kr !! hoppas dom lyckas smuggla in mig lite smidigt dar.. :) kanner mig som en riktig backpacker nu. festar och tar dagen som den kommer. inga direkta planer och slaggar dar jag far plats. hehe..skont att inte ha massa saker bokat. efter nagra natter pa coogee blir det Manly beach och sen drar jag vidare ner mot Melbourne for att halsapa Linda och Malin ( som vi traffade i Byronbay och som vi firade nyar ihop med) det ar det enda jag vet men har inga datum att passa! skont. na nu ska jag hamta min vaska och dra ut till Michaela och Karin. Johanna stannar kvar i stan, hon ska kolla om det finns nan ''sistaminuten plats'' kvar pa bussen upp i landet till flygplatsen. den ar fullbokad men har hon tur sa ar det nan som inte dyker upp. annars far hon ta flyget har i fran i morgon till flygplatsen. lite jobbigt att jag borja kanna mig pigg nu. det ar farligt. erbjuder nagon lite vin ikvall sa ska jag forsoka vara stark och saga NEJ...ehe....


hittade en bild fran nyar pa lindas blogg :) min och johannas kamera har typ pajat sa vi har inte sa manga egna kort fran den kvallen :(

~L.E

rehab?

inte alls sliten efter en tvadagars..nada..usch!

kan inte forsta hur mycke ol vi kunde fa i oss igar! detta ar inte bra mina vanner. och igar bestamdes det visst att vi ska ut ikvall igen. NEJ NEJ NEJ ! det ska vi INTE ! josses. finns det nat slut pa det har??! johanna ska ju i alla fall hem nu och komma tillbaka till verkligheten. men lilla jag, jag ska ju fasen leva detta livet fram till mitten av mars. kommer man overleva?! johannas buss hon skulle ta idag var forresten fullbokad sa hon akeri  morgon i stallet sa i natt ar bade hon och jag hemlosa. det har jag i och for sig varit nu i 2 natter. men har anda haft sang att sova i. fatta tur man har haft att det just i johannas rum har funnits en ledig sang :) gratis och allt. i natt drar vi nog ut till Michaela och Karin dom har tydligen 3 lediga sangar i sitt rum sa vi ska smugglas in dar och slagga dar. perfekt!

nu ska jag rehabilitera mig lite....

later

~L.E

all in !!

detta trodde jag verkligen inte for 12 timmar sedan. min kropp skrek vatten och sallad. nu skriker den efter flattigt kak och alkohol..haha !! johannas sista kvall har nu och vi ska testa vad en nyarsdag kan ha att erbjuda i utelivet. skal pa den !! :) galet.

you only live once

~L.E

vi som inte sov i parken over nyar!

nyar i Sydney var galet och vi var faktiskt bland dom forsta att inviga 2010 :)

festande i 10 timmar. det ar ett under att man far uppleva 2010. att man overlevde lixom! vi var pa varsta finaste platsen dar vi sag bron och operahuset, vadret var underbart, harligaste ganget, godaste goonet, mysigaste picknicken, grymaste tolvslaget och ja, listan kan goras laaaaang laaaang! allt var perfekt! ar sa glad att killarna fran byron tog oss till parken :) det var egentligen en alkoholfri park med vask kontroll innan man blev inslappt men vi lyckades smuggla in bade det ena och det andra pa alla mojliga satt. jag slog in min vinbox i julpapper och skrev god jul till Linda och sa att det var en julklapp..hehe!ingen misstankte natt. boxen med 4 liter tog slut, det gjorde aven johannas 4 litare och en flaska bubbel..josses. min kropp bara skriker efter en vit vecka!!

lyckades fa gratis sovplats i natt med, var inte allt for sugen pa att sova i parken med Byron-grabbarna faktiskt. Sa nar Linda och Malin tog bussen hem till sitt stapplade jag hem i morkret sjalv genom Sydney mot johannas hostell. vi hade slarvat bort henne pa taget in till stan. kunde inte ringa henne heller for min mobil var dod. inte sa lyckat. sa askalas som jag var vinglade jag pa stadens alla gator och hittade hostellet!!! det ar for mig en gata att jag lyckades med allt detta, och ta mig in genom porten som var stangd. jag hade tur for det kom precis en tjej med nyckel. sen knackade jag pa johannas rum och var beredd pa att slanga mig pa golvet med handduk som tacke men icke icke, dar stod en nybaddad sang som var ledig. bara att hoppa in i den och slagga. lovely! en gratis natt i sydney over nyar ar ju inte fel! sag pa nyheterna sen idag pa morgonen och dom visade hur mycket folk som lag och sov pa gatorna och i parkerna. tur att jag inte blev en av dom :)

idag har det inte blivit manga knop gjorda. kul att man inviger det nya aret lika dant varje ar. bakis, sliten och presterar noll..haha! hade verkligen behovt en vit vecka, och en vecka utan skrapmat. leva pa vatten och frukt!! kommer troligtvis inte handa. det sjuka ar att nu nar jag sitter har lite halvt bakis ( fortfarande full??) sa blir jag sugen pa fest..det blir i alla fall middag med johanna ikvall nere pa favoritplatsen darlingharbour. dyrt dyrt men ack sa fint och det ar faktiskt hennes sista kvall sa nu kor vi all in. ingen pasta eller burgare har inte :) blir det en ol, en drink eller ett glas vin med kanske??  tssss....


mums. sen blev det ost kex o vindruvor :)


vi som inte fick dricka alkohol i parken. det fick visst svenska flickor.. ;)


vad ska man saga?! sa glad att jag var dar !!!!

~L.E


RSS 2.0