40 days and 40 nights

jag har sagt det förr och jag säger det igen, tiden rusar förbi här nere !! för någon dag sen räknade jag och insåg att jag har varit här i 40 dagar..mer nu ! jul om en månad !! jösses !!

sorry för dålig uppdate. internet kommer denna veckan, wiihooo  :) har haft 2 dagars ledig i helgen, vi fixade det lite fint i schemat så jag, anna, riitu och satu åkte till hurghada, ca 2 timmar bort och hade tjejtid :) fest och shopping ! roligaste dagarna i egypten so far :) riktigt lyckat...

ligger jätte mycket efter i bloggandet nu men det blir bättre, håll ut..buder på lite bilder som plåster på såren ! :)

over and out!


satus födelsedag vid poolen i hurghada :) cake !!


happy birthday toooo youuuuu !! :)


förfest på rummet !


middag


barhäng :)

lite från helgen i hurghada !
nattis

~L.E

bildregn

Enjoy :)


Nilen


Aswan


stud i aswan


Kväll i Luxor


stud Luxor


stud Luxor


Luxor :)

nä nu tickar klockan, måste dra till jobbet.. vi lånade med oss kontorets internet igår tillvåra lägenheter :) vilken lycka !! nu har ni fått lite bilder mina vänner ! ha en bra dag :)

lots of love !!

~L.E


håll tummarna !!

förresten, det ryktas om att vårt internet kommer i veckan !! wiihoooo.. då blir det fler updates samt bilder :)

håll ut !!

~L.E

söndag

Då var det söndag igen..dagarna springer iväg här nere. har varit utan internet och dator nu några dagar, under tiden har jag hunnit börja med dykarkursen, varit i Luxor och studerat 2 dagar, haft kickoff med gänget här nere, varit i ett vattenland, varit lite sjuk ( ja ni hörde rätt, har inte varit sjuk på över 3 år men nu ! ) feber och förkyld hela dagen igår men jobbade ändå, hade bara lite servicefix på kvällen..sov som en stock i natt och nu är jag nästan frisk igen :) I löööve mitt imunförsvar..några av dom andra här har blivit sängliggandes och fått gå till läkaren och ta sprutor och sånt..trodde jag skulle trilla dit jag ochså men icke :) en kväll (  kickoff kvällen ) och en dag ( igår) och nu mår jag bra ! peppar peppar ta i trääää !!

nu ska jag kolla hur vädret är där hemma så jag kan beräta det för mina gäster som ska åka hem idag, fniss ;)  och sen bär det av mot flygplatsen och sen iväg och hålla välkommstdrink/möte med gästerna.. söndagar är långa dagar men dom brukar vara roliga :) 

later

 

~L.E


farbror doktor !

idag skulle jag ha välkommstmöte, veckomöte med teamet, siesta ( rast några timmar) och sen 1 timmas service på ett utav våra hotell..en tok soft dag med fotboll som avslutning på kvällen...men icke !! jag har åkt med folk till doktorn hela tiden..vet inte varför alla skulle skada sig och må dåligt just idag !! har inte haft en lugn stund..lite nervöst också och dra iväg till ''sjukan'' här nere när man är ny på jobbet, gästerna håller på att dö ( eller inte riktigt så illa men nära där på ) och försöka kommunicera med araber dessutom...pust !! klappar mig på axeln för att jag har lyckats få alla att överleva denna dagen !!

mellan läkarbesöken så har jag haft massa, - linda kan du fixa det, linda kan du åka dit ? jisses..jag är helt snurrig i bollen...skulle slutat kl 18.00 jag slutar NU, 22.30.. men vad gör väl det? gästerna är vid livet och glada är dom med :)

hade detta varit på förra jobbet hade jag gått i taket, 4 och en halv timma extra på jobbet !! pest och pina..men här, nej nej, här är det faktiskt bara kul ! :) man får så mycket tillbaka  av gästerna!! sista gästen gav mig världens bamsekram när vi var klara hos farbror doktor ! och förresten, jag åker gärna till den farbror doktorn igen, snyggast so far här nere i öknen ;)

nu ska jag hem och plugga, dykar kurs i morgon !!

nattinatt

~L.E


dagens gärning

här kan allt hända ! idag när jag skulle ha välkommstmöte kom en tant till mig och grät. hon hade trillat i trappan igår och gjort sig illa.. jag fick ringa läkaren och ta med vår gäst till ''sjukhus'' ( läs liten städskrubb me en säng och ett skrivbord + en docktor)  där jag försökte komunicera med läkaren som hade en aningens knackig engelska. efter spruta i rumpan, bandage, salva och diverse mediciner så kunde vi glatt åka hem till hotellet igen. missade både mitt välkommstmöte och vårat veckomöte på destinationen men fick världens bamsekram av tanten :)

nu ska jag ut och lösa lite problem och bokningar på våra hotell, dela ut lite vinflaskor och sen är det dags för att lira fotboll med gänget ikväll !! :)

i morgon är jag ledig och då ska jag börja min DYKARKURS !! :)

simma lugnt !!

~L.E

snöslask känns sååå avlägset ;)

insåg precis att jag har varit här i 3 veckor nu och i morgon har jag min city tour ( utflykten) för tredje gången! jösses vad jag har lärt mig mycket på kort tid !! ganska bra att bara slängas in i jobbet, full rulle på en gång, ingen tid att ''gå bredvid'' utan bara pang på pannkakan lixom .. vissa dagar känns det tungt och nervöst men när man har tatt sig igenom det är man så nöjd och stollt :)

jag ska snart plugga lite, har ju min utflykt i morgon och måste fräsha upp minnet lite..

förresten, får man klaga på att man har all inclusive? hmm...jag bara måste det i alla fall, trodde aldrig jag skulle säga detta när jag såg hur mycket mat det finns här på buffen men asså när jag går in i restaurangen nu för tiden tänker jag bara urk ! samma visa vecka ut och vecka in..mat står mig upp i halsen nu! finns massa att välja på men är redan trött på det..är i restaurangen 3 gånger per dag..tycker bara vi äter äter och äter hela tiden...saknar inte svensk mat i sig för det finns pasta, köttbullar, potatis och sån här nere på hotellen MEN en kopp kaffe och keso ! det hade vatt nåt det....

nä nu ska jag hem och slänga av uniformen!

over and out !!

~L.E

sköldpadda check !

dagarna rullar på här nere ! nya uppdrag och arbetsuppgifter varje dag. lite jobbigt ibland att bara bli iväg skickad på saker man aldrig har varit med på innan och eftersom det är en ny destination här nere finns det ingen annan att lära av så här gäller det att improvisera ! idag ska jag dock till flygplatsen, där har jag varit innan så det känns bra och ikväll är det välkommstmöte på schemat :)

i morgon är dagen som jag varje vecka fasar för, hehe ( fast jag fick beröm för att jag genomförde den bra förra veckan, en gäst hade rosat mig och min utflykt, min första utflykt ever !! :)  ) får se om det går lika bra i mogron, jag startar kl 10 med eget välkommstmöte själv och sen får jag skynda mig iväg direkt till min utflykt som går kl 1 , utan lunch i magen :( sen kommer jag hem kl 8 på kvällen.....och då är det dags för fotboll med gänget. vi samlas måndagar och torsdagar och lirar lite boll vi i vårt team, apollo och colona divers som vi sammarbetar med ! skit kul..förutom i måndags för då loosade mitt lag..lite tjurig blev jag i vanlig ordning !! lång dag i morgon alltså men denna dagen går förhoppningsvis smärtfritt förbi ( vi drar till flygplatsen utan flygplatsansvarig idag för hon är ledig men det löser sig nog ) igår var JAG ledig så vi drog ut med dykar/snorkelbåten med colonadivers igen och glassade, såg min första vilda sköldpadda i havet :) dom lediga dagarna här nere är underbara !

så:
vilda delfiner - check
vilda sköldpaddor - check
dykcert - kommer :)

over and out !

~L.E


delfinspan :)

idag har jag varit till sjöss heeela dagen ! skulle egentligen åkt på historisk utflykt till assuan men den blev inställd, jag blev inte ledsen när bossen skickade ut oss på en annan utflykt i stället..inte fel att få betalt för att bada ;)

och vet ni vad ?!
JAG HAR SIMMAT MED VILDA DELFINER !!



I love my work !

i morgon blie det flygplats och välkommstmöte :)

over and out !

~L.E



love it !!

jobbade för första gången på flygplatsen idag och har haft välkommstmöte nu på kvällen för våra gäster, måste bara säga , I LOVE IT !! mer och mer för varje dag.. inte ens jobbigt att sluta sent på kvällarna för jag har så himla kul :)

nu ska vi dra iväg och käka lite !! take care

~L.E

airport next :)

igår hade jag my day off och åkte ut med våra dykare vi sammarbetar med ut på röda havet och snorklade. inte jätte lyckat för det blåste och var starka strömmar så man kom i princip ingen stanns och efter 1 timma gav jag upp simmandet och solade på båten i stället, inte helt fel det heller !

idag har jag haft lite service nu på förmiddagen och ska snart bege mig till FLYGPLATSEN för första gången !! skulle ju varit där redan förra veckan och jobbat men hade ingen transferuniform då men nu har jag lånat en :) är lite nervös men allt ska nog gå bra, det är våra första gäster från Göteborg som kommer idag !! sen på kvällen ska jag hoppa in och ha ett välkommstmöte för vi har lite personal här som har blivit sjuka, magen blir inte riktigt som den ska här nere i Egypt ;) min mage är av stål verkar det som ( peppar peppar ta i träää ! ) har bara varit 2 dagar som jag har fått springa på toa nån gång extra men inga mer bekymmer utöver det, så nu vet ni det också ;)

nä nu måste jag dra !! håll tummarna :)

over and out

~L.E

nyttighet hej hej !

igår hade vi vår första fest här nere i marsa alam :) det är en väldigt lugn destination med mest barnfamiljer och äldre par och inget vidare uteliv..det finns bara ett uteställe..hehe..lika bra det. det blir en rehab vinter ! :) men igår slog vi klackarna i taket och festade loss i en av våra lägenheter med gänget här nere och bjöd även in Apollo och Colona divers (dykare som vi sammarbetar med) och hade halloweenparty..jag var utklädd till fladdermus :) bilder kommer ! skit kul kväll men vid 2 tiden så sa jag tydligen - nä nu ska jag ta mitt ansvar och gå hem..haha...minns inte riktigt det men jag är stolt över mig själv..skulle ju upp och ha välkommstmöte idag på morgonen !! ooops..men jag kom i tid och jag genomförde det :) klappar mig själv på axeln !

resten av dagen idag har jag varit halv ledig, sovit en timma på stranden och nyss testat på att lira lite tennis me oscar. nu har jag även börjat mitt nyttiga liv igen ! har blivit alldeles för mycket mat på senaste..vi har frukostbuffe, lunchbuffe och kvällsbuffe och jag har inte haft tid till att träna eller nåt men nu har jag börjat lite smått..dom andra i teamet har också blivit inspirerade av mig så nu blir det mindre svull och mer träning här nere i öknen får vår del !!

i morgon är jag ledig och då ska jag och oscar följa med våra dykare från colona divers ut och snorkla med båten hela dagen :) har varit några softa dagar nu men sen resten av veckan kommer det vara full rulle, 3 välkommstmöten ska jag ha, 2 dagar på flygplatsen, samt min utflykt ( city turen ) och lite service..well well ! allt är kul än så länge så det gör inget att det blir mycket jobb !!

ååååhhh vad jag längtar efter mitt internet så jag kan uppdatera oftare och med bilder samt höra av mig mer till nära och kära där hemma !! <3   jag tänker på er och jag har inte glömt bort er, jag lovar !!

take care

~L.E

RSS 2.0