at the office

är fortfarande på jobbet. har gjort både lite office fix och sen lite mer roliga saker som att spela vattenpoolo mot gästerna :) vi förlorade dock med 2-15 kanske, tappade bort räkningen men dom var ca 30 mann och vi var nog 8 tror jag..är helt slut i kroppen nu och vet inte hur mycket poolvatten jag har svalt idag..hehe..nu ska vi snart sluta här och det blir käk och ta det lugnt..i morgon har jag ledigt fram till 17.30 då jag ska ha välkomstmöte :) I löööve, det roligaste jag har gjort här på jobbet än så länge, passar mig som handen i handsken ! :) sen blir det halloweenfest i morgon kväll :) inte så lätt att kläut sig här nere för det finns inga sånna saker men jag har en plan :)

har massa jag vill berätta och massa kort att visa men finns ingen tid...det blir bättre när jag får internet i lägenheten vilket blir om ca 2 veckor, så HÅLL UT :) nu snyltar jag på kontorets internet, det enda som är bra med att ha office fix på schemat ;)

take care

~L.E

sorry

dålig update I know men det är gaaanska stressigt här. först gästerna kom igår och idag höll jag mitt första välkommstmöte som gick super duper bra :) helnöjd är jag ! gillar jobbet skarpt, än så länge ;)

hörs när det finns tid !!

sorry

~L.E

öken

lika torr som öknen är här är min blogg för tillfället :)

har ingen egen lya än , inget internet och natten som var spenderade vi ute i öknen i små hyddor så inget internet där inte ;)

jag uppdaterar när det finns tillfälle !! :)

jag har det i alla fall kalas , trots att det mesta är kaos och halvfärdigt inför att gästerna ska komma på söndag men vi fixar nog det till slut..jag har inte ens en uniform så om vi inte kan lösa det inför söndag så ska vi vira in mig i ett lakan och snurra en handduk på huvudet o klä ut mig till arab när jag ska hålla mitt välkommstmöte..hehe..jösses..

och ingen snö har vi ;) 32 grade i skuggan, 29 i vattnet och 37 i kroppen ! :) så nu vet ni det !


igår var vi ute o snorklade med vårt dykteam som vi sammarbetar med och hade lite möte med dom angående våra utflykter, så lite nytta har vi gjort :)

take care!

pöss

livet i min väska

nu är jag på resande fot igen..shit vad jag flyger och flänger hit och dit ! packar upp och packar ner, åker bil, tåg, flyg och snart rider man kamel också :)

dåligt med uppdateringar nu på senaste. har njutit av tiden hemma i vetis, eller igår njöt jag inte direkt..den skallebanken var inte att leka med. men det var det värt, säger jag i dag, sa jag inte igår..men men..hehe !

har blivit mycket tid med dom bästa där hemma. mina visiter i vetlanda bruka vara stressiga och jag brukar inte hinna träffa alla men denna gången lyckades jag fasen med att pricka in mina favoriter och det var lite jobbigt att lämna småland idag ( mammsen grät, usch ) samtidigt som det kryper i min kropp ! jag vill jobba jobba jobba !! :) rida kamel och snorkla !!

nu ligger jag på hotell i köpenhamn, inget att klaga på...största sängen och tv på väggen samt internet och nice utsikt över staden!

i morgon ska jag upp i ottan, 8 lyfter jag mot Egypten..wiihoooo! känns bara helt RÄTT ! :)








hörs

~L.E

Egypt

Idag lääängtar jag verkligen ner till kamelernas land..


jag och anna i soliga varma EGYPTEN, förra ( förr förra? ) året

nu drar jag norr ut med Ida..Jönköping, here we come !

~L.E

fredag it is

då var det fredag. fredagskänslan obefintlig. det förstör när man är ledig varje dag, då känns varje dag som en lördag. fast det är i och för sig inget fel med det alls , lördagar gillar vi men fredagar är ändå bäst. well..

det känns fel att säga detta men nu känns det som jag vill börja jobba. har varit ledig i en vecka, en skön vecka med inga måsten ( förutom att jag kanske borde ha pluggat lite mer ) men nu är jag trött på att sova till kl 8 varje morgon ( ? förstår inte varför jag nu sover så länge, innan har jag ju alltid vaknat innan 7, jag har blivit förslappad :( ) , ha lata dagar och sen slappa på kvällen fram till natten..

nä nu vill jag ha fart och håll igång igen. 3 dagar kvar tills det blir Egypten. kommer nog ångra bittert när jag sliter där nere bland all sand och alla kameler att jag skrev detta..hehe..det kommande halvåret ska jag bara vara ledig ca 1 dag i veckan ! hmmm...ska nog inte klaga över min ledighet nu då kanske ;)

nu blir det frulle sen lite plugg kanske om jag inte fastnar på facebook, sen drar jag till Jönköping med  Ida. Ska försöka att inte shoppa något, kanske nån t-shirt eller ett linne eller klänning. Inget annat, INGET !

later

~L.E

00.42 (!)

hur kan svensk tv sända så mycket skit en och samma kväll?! inte ett endaste bra program hittade vi jag och Mikael..inte ens robinson va något att ha..tur att sällskapet var bra och våra hamburgare goda :)

nu är det hög tid för läggning..så här sent minns jag inte sist jag var uppe ! kors i taket :)


jag och mikael förra midsommar :)

god natt

~L.E

fläskpaddan


det är ju verkligen omöjligt att lyckas se bra ut på ett pass/körkortskort..haha

~L.E

lilla vetis

asså vetlada är helt okey, till och med ganska mysigt nu i höstliga tider och det är lixom mitt riktiga hem..men vissa saker här förstår jag inte riktigt. till mitt internationella körkort behöver man ju ett kort på sig själv och det tänkte jag ta igår när jag var på stan men icke ! det finns inte ett endaste litet ställe inne i stan där man kan ta ett kort, inte en enda fotoaffär..jösses..lite smått irriterande! aja det löser sig..

nu är det tänkt att jag ska plugga lite EGYPTEN men jag fastnar bara på bloggar, facebook och sånt som vanligt..men det är ju så svårt att plugga just denna gången, vet ju inte ens vad det är jag ska lära mig..så mycket som möjligt om egypten är det sagt..well well..kanske ska ta tag i det, åker ju på måndag !

lite träning med anna blir det nog ikväll också..inget med överkropp för jag kan knappt lyfta mina armar efter träningen på gymmet med henrik igår. jag är ur form.. SUCK ! ett spinningpass ikväll skulle vara på sin plats..


bara jag o min lilla misse hemma nu, skönt. trevligt att bo hemma och så men ganska skönt att få vara lite i fred. inte så kul när det första mamma gör på morgonen är att sätta på caroline af ugglas på högsta volym till frukosten..inte så populärt mitt i fröken erikssons frukost stund..hmm..

later

~L.E

köra bil i öknen :)

idag startade jag dagen med att slänga i en maskin tvätt, dra till gymmet med henrik och nu har vi precis avnjutit en fika och jag sitter nu på biboteket för jag ska skriva ut ett papper så jag kan skaffa internationellt körkort..yes jag ska köra bil där nere blan araberna i vinter..haha jösses :)

resten av dagen blir det tvätt, käka med mamsen som fixar fläskfile med potatisgratäng :) vädå att man blir bortskämd när man är hemma :) ikväll ska jag fika med min första kärlek, daniel :) alltid lika trevligt..sen ska jag som vanligt hem till Ida för tvkväll !

lugnt och skönt att vara hemma..jag har nog aldrig kännt mig så ledig som nu..när man har ledigt på sommaren känner man bara massa stress att man ska hinna med allt roligt som ska göras..nu kan jag bara ta dagarna som dom kommer och göra det som faller mig in :) har varvat ner nu efter all stress jag hade innan och under utbildningen..nu får jag inte panik ( som jag fick dom första dagarna hemma så fort jag inte hade något att göra )eller lite kliar det ju i kroppen, rastlös kommer jag alltid att vara :) 

nu ska jag iväg och ta kort till mitt körkort !

later

~L.E

seven days left

joggade ett varv runt sjön innan..det gick så sakta att jag tror att till och med min farmor hade varvar mig på den milen !! riktigt surt att man tappar formen på bara 1-2 veckor utan ordentlig träning..nu har jag hakat upp mig på det och känner mig helt depp, samtidigt som jag av någon konstig anledning lämngtar ner till Karlskrona..

är lite understimulerad idag, kanske där problemet ligger..har ju haft fullt upp innan att jag inte ens har hunnit fundera på vad jag håller på med. allt har gått av bara farten.. nu ska jag städa lite här hemma åt pappa, tidsfördriv. och städa lite är väl det minsta man kan bidra med när man får tak över huvudet, skjuts hit och dit samt käk i mängder :) ni ska se kylskåpet, pappsen har laddat upp med massa gott..Idag kunde jag välja mellan köttfärssås, ungsstekt kött eller potatis/fläskfilegratäng... jag tog ungssteken, sås och potatis :)


home sweet home :) fint väder var det i alla fall på min joggingtur, det var skönt. annars var det mest pest och pina..hehe

later

~L.E



ute är det gult gult gult

igår var det söndag och den dagen spenderade jag först med anton, vi tog en långpromenad i solskenet och tog en kaffe på mc donalds :) sen drog jag till Ida där hon bjöd på käk, potatismos och korv :) sklnt efter att bara ha käkat pommes och pizza på Gran Canaria.. däefter blev det handboll och sen vidare till borohallen för att kolla på hockey, som avslutning på söndagen blev det våfflor och ensam mamma söker hemma hos Ida ! trodde jag var utvilad nu efter helgen men jag sov från kl 22 - 08 ?! vad händer..jag har sovit 9-10 timmar 3 nätter i rad nu..vadå utbränd efter flytt och utbildning ;)

Idag står plugg på schemat ! EGYPTEN ! Jag fick ju Marsa Alam som destination i vinter och det är ett nytt resmål för fritidsresor och jag fick förtroendet att vara med och öppnaupp resmålet och dom första gästerna anländer den 24de oktober, så jag har en utmaning framför mig tillsammans med 15 kollegor. I mitt välkommstbrev som jag har fått av min destination manager står det att det kommer bli en tuff vinter, tuffare än för vissa andra reseledare..antar att det kommer bli extra tungt för mig som även är NY ! men men.. nu har jag endel att fixa här innan jag åker nästa vecka.. det ska pluggas historia, fixas internationellt körkort och bli så kunnig jag kan om pyramidernas land. men det känns inte så värst jobbigt, kul att läsa något som man kommer ha användning för på jobbet :)

nu ska jag sluta blogga och facebooka..dags för plugg ! fast jag får lite dåligt samvete av att bara sitta inne en dag som denna, värsta fina höstdagen ! stor sol och gula träd :) får nog bli en långpromenad idag, eller ska man kanske löpa milen runt sjön?..njaaaeee...den som lever får se!

over and out

~L.E

time goes by so slowly

full rulle hela tiden och folk runt omkring 24 timmar om dygnet, utanför sveriges gränser i värmen med en packning på 30 kg i 10 dagar..

Nu ensam i stora huset ute hos pappa med gråa tunga moln, gula träd och datorn som enda sälskap och bilderna som minne..

jag måste erkänna att det var grymt skönt att krypa ner själv i sin säng igår under duntäcket efter middag med pappa och lite Idol på tv..har sovit som en prinsessa men nu..nu kryper det i heeela kroppen !! rastlös som få..

ge mig tusen saker att göra, jag gör dom !! ( så länge det inte krävs några varma kläder för uppdraget )

~L.E

mellanlandar i svearike nu i 11 dagar..


har rest sen kl 04.45 idag på morgonen..från gran canaria till barcelona, från barca till kastrup, och nu sitter jag på x2000 hem till vetlanda. skulle åkt till karlskrona för att hämta varma kläder men hemlös som man är så beslöt jag mig för att i stället för att slagg på vänners soffor så drar jag nu hem till sängen hos pappsen i vetis ! jag får frysa nu ett tag helt enkelt..11 dagar bara ju, sen ska jag till arabernas land och jobba !

hörs i morgon..nu ska jag stänga av datorn..åker baklänges i tåget och x2000 blir man fasen åksjuk i..blääää!

over and out

~L.E

färdigutbildad :)


redo för ''avslutningsfest''


den blåa välkommstdrinken


hyfsat lugnt till en början..


sen blev det värre...


och här var det som värst...


fast värst var det i klassrummet innan idag..jag fick springa ut och spy 5 gånger.gaaaanska pinsamt och inte alls uppskattat av våra lärare men jag blev godkänd ändå :)

och min vinterdestination och mitt nya hem blir i :

Egypten :)

men först ska jag hem till sverige i ca 2 veckor eftersom min destination inte har ''öppnat'' än..känns lite lustigt att åka hem nu när man sagt hejdå och hemlös är man ju med men det får bli en sväng hem till lilla Vetis och bo hos mor och far sålänge..

I morgon blir det bara slappa och bada för kursen är ju slut och sen på fredag ä jag alltså tillbaka på svensk mark ! då blir det fullt med updates om veckan och vad som komma skall :)

~L.E

pluggis


skola 9-18, inte alls sliten eller så.. och nu sitter vi på cafe med datorn och massa papper och förbereder ett föredrag vi ska hålla i morgon inför alla...in english, som vanligt..heja heja..måste skriva nu !

take care

~L.E

ingen vila ingen ro

som jag skrivit tidigare ar det fullt upp har..riktigt kul o trevligt o solen skiner men vi har utbildning till 17-18`sa ingen tid for att steka inte..pa kvallarna ar man slut som artist men skyndar hem for att gora sig redo for kvallsaktiviteterna..

samtidigt som det ar kul att ha folk om kring sig sa maste jag erkanna att det borja bli lite jobbigt. vi bor 4 st i en lagenhet och vi ar tillsammans nastan hela dagen alla i gruppen pa 49 personer, bade svenska, norska, danskar och finnar sa under lektionstid snackar vi bara engelska. att lara sig forakringar som vi gjorde igar pa engelska var inte det roligaste jag gjort..rena somnpillret..

idag fick vi daremot gora nagot roligare..guida var egna runda i bussen :) sitta dar langstfram brevid chaffisen och prata, dar trivdes jag :) na nu har jag inte tid att sitta har mer..skriver nar allt lugnat ner sig.. 3 dagar kvar av  utbildningen nu !! hejja !


take care

L.E

på cafe

då sitter jag här igen..vi är många som dras till Eddies Huose, ett cafe där man man surfa med sin lilla dator om man köper något att käka eller dricka. jag köpte en vatten för 1 euro :) perfekt ! det är verkligen pressat schema och full håll igång hela tiden. nu slutade vi precis utbildningen kl 17 och kl 18 ska vi vara redo för att åka iväg på en liten busstripp till ett shoppingcenter sen blir det sängen  för att dra hem och lägga sig för sen är det utbildning kl 09.00 i morgon igen. vissa kanske stannar uppe sent och festar men än så länge känner jag inte det suget, jag värdesätter faktiskt att vara pigg och gla' :) det är ju långa dagar och igår, vår första dag, var jag verkligen megatrött efter resan jag gjorde i 14 timmar på väg ner hit dagen innan! jag var vaken ett dygn och även att jag fick 4-5 timmar att vila vid poolen när jag kom fram så var jag allt så dödens trött hela gårdagen. så jag förblir nykter ikväll också, länge leve piggheten :) :) men sista dagen här då slår vi jäkla klackarna i taket, big time, när vi är klara med utbildninge...

måste kila..tillbaka till lyan och lämna datorn innan det blir utflykt !

see yaaaa


första doppet när jag anlände i onsdags!

~L.E

I'm alive ;)


( Detta inlägg skulle publicerats innan idag när jag hade lunch men anslutningen krånglade)

resan hit var lång men gick bra ! har fullt upp här med utbildningen, vi fick veta att det var över hela 1800 som sökt jobbet och ca 140 som fått det :) nu har vi lunch men måste snart kila tillbaka till klassrumet med dom andra..vi är 48 st här som har det gött i värmen samtidigt som vi blir lite bildade och allt är på engelska !

jag klottrar mer här när jag får tid över :)


redo för utbildning :)

~L.E

RSS 2.0