GOTT NYTT AR !!

nyarsafton har i sydney. var uppe med tuppen och packade vaskan, tog bussen till taget och taget till centralen .kom in till stan for ca 2 timmar sedan. lamnat mina grejer hos johanna pa hennes hostel, far se vart man hamnar i natt om man over huvudtaget kommer sova nat. har inte bokat nat boende. ar valkommen lite overallt sa det loser sig nog. annar ar ju parken tydligen en trevligplats att slagga i enligt sakra kallor..haha. killar fran byron ar lite galna har jag markt...

jordgubbar vindruvor och annat smatt och gott har inhandlats infor dan stora dagen och det vankas pick nick i en park med vin, massvis med vin. slap the goon sa att saga ! :) ska va dar om 1 timma ( kl 12) sa nu ska man snart hem och hoppa i nyars dressen !! nyar i sydney kanns ju for bra for att vara sannt! regnade innan tidigt idag pa morgonen men nu borjar det spickaupp. hoppas hoppas :)  kommer bli awesome. hoppas bara man orkar halla sig vaken fram till tolvslaget. det far bli varannan vatten. det brukar jag ju vara bra pa...ehe...kanske inte!

GOTT NYTT AR PA ER DAR HEMMA !! <3


forhoppningsvis kommer man se denna vackra vy ikvall :) tjohooo..happy happy !


~L.E


vad gjorde froken eriksson 2009?!

idag pa stranden innan alla andra anlande ( johanna, linda och malin) sa funderade jag pa mitt ar som gatt ! josses. kan man vara annat an nojd?! :) kan ju inte rabbla upp allt som hant nu men har kommer lite bilder, lite favoriter lite gott och blandat babbel om allt och ingenting.

Aret borjade med loneforhojning och vart foretag bytte namn och styre, numera kallas vi vid namnet DSB first, vist later det flott :) extra klirr i kassan tackade man ju inte nej till. sen nan gang i februari tror jag det var vankades det broloppsmassa dar jag bar en gron liten dress.



mars manad kom och vi drog till Miami Ida och jag. glassade och tog en tripp till bahamas :) lovely!!





Mars manad innebar ocksa fodelsedag. lilla jag blev 22 :)



det blev en laaaaaaang natt med firande som slutade med efterfest dar jag hittade mig en ny favorit!

April och maj var det mest traning och jobb som gallde, fint vader minns jag att det var med for brannan fran miami/bahamas satt i ett bra tag!

Midsommar kom och den firades hemma i Vetis. och SOM vi firade..haha!! favorit i repris nasta ar tack!!






Sommar sommar och allt vad det innebar. mest sjoslag, kaptener, smack, rockbar, clowner, umberella,bravader och daligt minne...

agnes och hilma kom till varlden. grattis frida o jimmie :) :)










en kvall dar jag fick en tio liters hink over mig...hahaha drankt katt..





lite golfande hemma i Vetis hanns det ocksa med. gront kort 2010 kanske?

pappasen

och daniel :)

sen blev det en spontan tripp till goteborg och den natten ar en av favoriterna denna sommaren!





Sen vankades det sail i Karlskrona vilket innebar 2 sjoslag. josses att man bara orkade! men ar det sail sa ar det! firas lika hart varje ar..







sen kom sommarens sista dagar. nagra fina sadanna :)









hosten kom och traning samt jobb blev ater min vardag. trivdes som fisken i vattnet med det eftersom jag visste att jag innom snart framtid skulle packa min vaska och dra! lagenheten hyrdes ut, biljetter bokades och pappas visakort hamnade i planboken eftersom mitt egna forsvan in i en automat dagen innan avresa sen bar det av. sondagen den 8 november tog jag mitt pick och pack, tog mig till london, vidare till malaysia dar jag och johanna spenderade 4 lyxiga dagar innan vi for till Australien dar vi nu har levt loppan i 7 veckor.






julen firades tro det eller ej med kalleanka och svenskjulmat i svenskakyrkan mitt i sydney. hehe. det trodde jag verkligen inte innan jag akte!


nyar ska spenderas har i sydney i morgon...ska bli saaa kul! picknick i parken med vin ost kex och annat smatt och gatt star pa tapeten. vi blir ett harligt gang. hall tummarna for att vadret gar var vag bara! hoppas man kommer ihag fyrverkerierna..hehe...vi ska samlas redan kl 12 pa dagen for att fa bra platser.. oj oj.. :)

maste kila nu !!
gott nytt ar pa er dar ute !!

~L.E


happyness

det ar sahar livet ska vara! sovit som en prinsessa. vaknade pigg och glad vid sju snaret ( skont man inte var ute igar, mina rummskamrater ligger fortfarande helt doda i sangen).varit ute pa varsta motionsrundan, avnjutit mitt kaffe och nu blir det stranden! far formodligen sallskap av Linda och Malin idag. jippie! ett glas vin sen kanske, lite afterbeach?? :) vem vet vem vet..

later

~L.E

det blir inte mycket battre an sahar !

detta maste vara en av dom basta dagarna pa resan faktiskt! jag har haft ett leende pa lapparna sen jag vaknade. fantastisk morgon med morgonpromenad och kaffe ute pa takterassen i solen, sen kilade jag ner pa stranden dar det droppade in svensk efter svensk , och som vi stekte. lovely !!! sol stor SOL har det varit hela dagen !

nar jag kande mig fardig grillad kilade jag upp pa stadens gator och kakade lunch for 2 dollar, thaimat. favorit stallet har i Bondi, eller ja, favorit stallet i hela australien tror jag. sjukt billigt och gudomligt gott. sen vilade jag middag en timma i grasmattan vid stranden och lapade lite mer sol innan det bar av hemmat. underbart att bo 2 min fran stranden!!

sen blev det tvattning och medan tvatten var i maskinen passade jag pa att ta mig dagens andra promenad langs med havet och vagen tog mig till slut till en annan mysig strand med massa surfare. sen hangdes det tvatt och mina rumskamrater fran england tjatade hej vilt pa mig att jag skulle folja med dom ut ikvall. typ ALLA ska festa idag. ar nog for att alla ar sa lyckliga over solen som har varmt oss . jag tror min soldans i regnet gjorde susen igar :) men jag tackade NEJ, sen nar hande det??!! nja..jag laddar infor nyar. kan ju inte ha fredag och lordag varje dag. har ju en hel del dagar kvar pa resan som jag kommer festa sa en nykter ikvall ikvall skadar nog inte. efter tvatten blev det en tredje promenad, njot av solnedgangen. kan inte beskriva mysfaktorn har i Bondi nu nar det ar fint vader. LyCkA!!


morgon promme pa stranden!


min frukostplats


SOL och ett flygplan skrev Bondi dar uppe i det bla <3

~L.E


morning :)

trots regn igar hade jag en valdigt lyckad dag. borjade med att traska upp till bondi junktion och fonstershoppade. hittade skoaffaren man bara kan dromma om. skamdes nar jag stapplade in dar med mina flippflopp!! sen bar det av hemmat igen for ombyte till torra klader. det blev bussen in till stan dar jag motte upp Linda och malin pa ett museum, turist javisst :) sen vankades det kak i chinatown, en kaffe och chokladbit nere vid darling harbour och efter en laaaaang lite vilsen promenad hamnade vi svettiga och helt slut uppe i baren vi letat efter med utsikt over hela ( ja nastan i alla fall) Sydney. Dar blev det en uppfriskande drink och tjejsnack medan vi tittade ut over stadens alla hus och lampor. vackert vackert!

denna dag har jag rivstartat med en promnad pa stranden och inget regn an sa lange sa nu ska jag ta mig min kaffe, mina knackebrod och keson och satta mig pa taktrassen :) life is gooooood*

later

~L.E

heavy rain!

Morsning korsning! osregn pa Bondi beach, vad gor man?? hhmm...trodde jag skulle kunna sova bort halva dagen idag men icke. trots en livad utenatt sa slog jag upp mina tva bla 8.30, i alla fall 1 timma senare an vanligt.hehe! nar jag kollade ut genom fonstret ville jag bara dra tacket over huvudet och dromma mig bort till solen. det oste verkligen ner regn. efter ett tappert forsok pa 30 minuter att forsoka somna om sa blev jag tillslut sa rastlos att jag helt enkelt fick ga upp. blev en riktig ''linda frukost'' idag med en stor kaffe och mjolk med ett knackebrod och keso, keson smakar dock inte lika bra har som hemma men battre an rostat vitt brod och ost som frukostarna tidigare har bestatt av. langtar redan tills jag ska kaka frulle i morgon faktiskt :)

typiskt att man ar pigg som en larka en dag som denna. kanner inte alls av att jag var ute igar. drack helt perfekt lagom. jag borjade pimpla lite vin inne pa rummet med mina tva rumskamrater fran egnland precis nar dom drog in till stan sa kom mina nyfunna vanner fran sverige 2 goa tjejer ( en av dom har hor och hapna legat med en kille hemma som jag kanner, sjukt vad varlden ar liten!!) som hade slapat med sig en tysk kille och en svensk sa vi drack lite mer vin och satte oss sedan ute pa takterassen pa mitt hostel med kanske 40 andra :) sen drog vi ner till BBC och dansadeloss och drack shottar som det bjods pa till hoger och vanster :) stallet stangde dock redan vid midnatt men det var ganska lagom, vi drog till donken och kopte en burgare sen blev det sangen. en lyckad kvall !

men fragan ar vad jag ska sysselsatta mig med idag. en rastlos sjal som jag kommer ju bli tokig i detta vader!! funderar pa att traska upp till kopcentrumen och kika lite precis som igar. det ar ganska trevligt, ta en kaffe, kolla pa folk och strosa i affarer dar jag inte har rad att handla..hehe! eller ska jag kanske ge mig ut i regnet och kora SOLDANSEN??!! solen solen komsi komsi!!!!


utsikten fran mitt fonster. nedanfor ar terassen dar vi pimplade vin igar och nedanfor det ligger beachen :)




mmm det kliar i fingrarna. dyrt dyrt och allt for onodigt att slapa runt pa i manader innan jag ska hem till sverige. suck! se men inte rora, jepp sa far det bli aven idag..

~L.E

me myself and I

Idag skulle johanna aka hem och jag skulle fortsatta resan pa egen hand. men hon plockade fram stora planboken och bokade om sin biljett och stannar ytterliggare en vecka sa hon kan fira nyar har. mn nu bor vi inte pa samma stalle. hon ar kvar inne i centrala Sydney och jag har flyttat ut till Bondi beach for det hade jag redan bokat sen innan , sa nu kan man saga att jag star pa egna ben! ensam ar stark ;) bor pa nohas hostel och jag lyckads fa utsikt over heeela stranden. lovely! det enda som stor ar den anvanda kondomen jag och en tjej fran england hittade under min sang..hehe! och an sa lang lyser solen med sin franvaro. det har varit en varm men mulen dag sa det fick bli lite fonstershopping for min del bland alla galningar som var ute pa rean. inte lika galet mycket folk har ute som mitt inne i Sydney dock. kopte lite thaimat ocksa pa ett favorit stalle. 2 dollar. som hittat :) ikvall blir det lite goon , tva tjejer fran svrige som jag motte tidigare idag kommer over hit. det var inte lange man var ensam inte :) ska bli skont med lite vin ikvall, horde att det anda skulle regna i morgon sa what too dooooo lixom??!! hehe..


gooon night

~ L.E

Kina?

befinner jag mig i kina eller vad? idag kryllar Sydney av kineser, japaner och allt vad dom heter. dom ar overallt. det ar i och for sig alla. har aldrig i hela mitt liv sett sa mycket folk pa en och samma gang. hittar inte en endaste liten kvadratmeter som ar folktom. vad hander??!! Joooo REA ar ordet. om ni tycker rean hemma i sverige ar stressig, galen och vild, da skulle ni se det har!! josses. tur man inte ar ute efter att shoppa nagot speciellt. det ar lixom ko in i butikerna!!

det enda jag har kopt mig i dag ar en sot liten pase/vaska dar jag kan forvara min mat ( nar man bor pa hostel maste man ha sin mat i en pase i kylskapet med namn pa sa man inte blandar i hop kaket med andras), eller ha som strandvaska ( inte for att jag behover nan nu eftersom det ar 22 grader och regn hehe), den var ju bara saa sot och kostade bara tva dollar sa jag slog till. en rosa med en brun kaka pa och texten cupcakelicious :)
och inga kottbullar blev det for IKEA var STANGT !! sa det fick bli hamburgare i stallet. oj oj oj sa man har fatt tillbaka kilona som man tappade dom forsta veckorna, och lite till haha.. hoppas man kommer i bikinin nu efter jul och nyar, om det blir sol vill saga!!
i morgon flyttar jag till Bondi, kanske inte sa kul nar det ar daligt vader men skont att byta boende anda. har bott mitt i sydneys smet nu i typ 1 vecka. ska bo dar sjalv, johanna kanske aker hem i morgon, hennes flyg gar i alla fall da men hon kanske ska boka om. vi far se vad som hander.. Bondi beach ar det som galler for mig nu i alla fall dom narmsta dagarna till nyar! ikvall har jag ingen aning om vad som hander. inte fest sugen, tank vad lite vader kan gora med partyhumoret! men faktiskt ganska skont att vila levern lite ;)

later
~L.E

segis

facebook segar. tankte lagga in lite bilder. men jag slanger val in nagra har i stallet :)

 



det ar ganska segt med bilderna har med..battre lycka naste gang. dax for frukost!

fridens liljor

~L.E


julen lider mot sitt slut

Annan dagen, vilket innebar MELLANDAGS REA !! tjohooo! aven i Sydney. har hort om folk som har sovit vid butikerna for att vara pa plats vid oppning. och vissa butiker oppnade kl 5 idag pa morgonen! galet. idag ar verkligen en perfekt dag for shopping, regn regn regn, men vi ska val kanske inte klaga. vi har haft 6 veckor med stralande sol. lite trakigt bara att dom visar regn over nyar. aja.. vi far se vad som hander. idag blir det som sagt shopping, eller nja jag ska forsoka halla i pengarna sa gott det gar. kul att bara strosa runt bland allt galet folk som sliter i billiga trasor. sen blir det nog taget till Ikea. mer kottbullar med mos tack :) det var ju stangt igar, vi hade ju tankt aka dit da men det far bli idag i stallet. mums! nu ska jag spendera lite tid har vid datorn innan det blir frukost. vi har ju ingen stress direkt, vem vill ut i regnet lixom.... BURR !!

take care


pa julafton blev det kottbullar :) det ska det bli pa ikea idag med !


nu ar glada julen slut slut slut...

~ L.E

ruggigt

det blev ingen utgang ikvall. vi var inte sugna men drog ut till Bondi med tva andra svenska tjejer frna vart hostel for att kolla laget. reg och 22 grader gjorde oss inte pa nagot vidare festhumor och vi ar gaaaanska glada att vi inte har slangt ut 500kr pa biljett in till ''strandfesten'' som dom andra tva tjejerna och tusentals andra har gjort. tjejerna var inne pa omradet hogst en timma sen drog dom hem till vart hostel, precis som vi. vi dar emot var lite mer ekonomiska och agnade var timma at att kaka en hamburgare :) det blir en lugn juldag. ganska skont anda.festat i australien har man ju gjort forr lixom ;) festa lugnt dar hemma !! ~L.E

the day Sydney stood still

juldagen ar lika dan i sydney som hemma i sverige. staden sover. alla australienare ar ju hemma och fira jul idag. dom enda som strosade runt pa gatorna var turister. igar var sydney som en myrstack. det kryllade av folk och pa kvallen drog alla ut och festade. men inte vi svenskar, vi firade jul i svenska kyrkan har i sydney med julmat, svensk julmat. kostade i och for sig typ 150kr men det ar ju bara jul en gang om aret. sen visades det kalle anka i storbild inne i kyrkan. vid nio tiden strosade vi ner till favorit platsen har i sydney, darling harbour. Batar, uteserveringar och tusentals manniskor. mysigt. julafton slutade dock tidigt. blev sangen redan vid tio tiden, vi var lite slitna eftersom vi festade dagen innan. idag har vi gatt sydney runt , vi hittar riktigt bra har nu mitt i smeten. vi gick forbi operahuset och sen blev det darlingharbour dar vi beskadade alla rika som har rad att sitta och kaka pa dom fina restaurangerna. vi fick noja oss med en macka pa subway till lunch. vi har aven gjort lite shoppingfynd i dom fa butikerna som var oppna. typ 2 st men vi hade tur, det var vara favorit butiker :) ikvall vankas det stor juldagsfest ute i Bondi. vi ar inte fest sugna for 5ore plus att det ska regna hela natten ( och tydligen 5 dagar frammat med ) ! men det lar val sluta med att vi drar dit anda.

hoppas ni inte har allt for ont i magen av all julmat dar hemma :)

 
min pyntade sang :)



julstamning i kyrkan


kalle anka ska det va :)

~L.E

apple store

da snyltas det gratis internet igen :) tankte att jag kan passa pa att skriva nagra rader har nar jag anda ar har. julfrukosten var underbar. inte lika underbart nu. magknip..hehe. det blev agg, kaviar, knackebrod, mjolk ( har jag inte druckit sen jag var i sverige) pepparkakor och skumtomtar! mumma ! vi ar lite for sega for att ta oss till stranden idag sa vi chillar lite i stan. kollar pa julpynt och forsoker komma i stamning. har kollat upp vart kyrkan ligger ocksa till i kvall. ska bli mys!  sjukt mycket folk pa stadens gator idag och jag alskar det. alskar att  ga runt i vimlet och ''bara vara'' och ingen vet vem man ar. fantastiskt!
nu tror jag att jag behover en kaffe! sitta ner och spana pa folk i julstressen :)
hors sakert senare
~L.E

Julaftons morgon

jaha..da var det julafton. har sitter jag, bakis mitt i Sydney..haha! livad kvall ute i Bondi igar. kanns lite konstigt med julafton. later kanske tragiskt att vara lite bakis. men som sagt man lever sitt egna lilla liv har nere och varje dag ar en fredag, eller lordag om man hellre vill det :) och det ar ju faktiskt inte julafton forrens ikvall om man raknar svensk tid sa jag hinner repa mig tills dess :)

idag blir det en stillsam dag. vi funderar pa ett besok i svenska kyrkan for lite julmat och kalleanka. egentligen firar vi nog jul idag ''bara for att''. vi har ingen julstamning alls faktiskt men vi har pyntat vara sangar. kommer kort pa det senare :) vi far nog kanske lite julstamning i kyrkan ikvall med julsanger och allt ska bli mysigt, aven att jul kanns vaaaaldigt avlagset fran det liv man lever nu .. solsken ar det idag ocksa sa det kanske blir en dag pa stranden, det ar inte ofta man firar jul pa beachen:)
dax att bege sig till affaren och inhandla lite julfrulle !! take care


tanker pa er dar hemma och hoppas att ni far en super mysig jul i snon!!



~ L.E


GOD JUL DAR HEMMA !!



~ L.E

nytt mob nr

har nytt nummer nu mina kara vanner. 0415484125 men det galler bara min sista tid har i australien det vill saga i ca 3 veckor till. ni kan hora av er till mitt vanliga nr om ni vill men det kommer jag kanske inte kolla sa ofta. lattast att fa tag i mig nu ar pa det nya ! nu ska vi ut till Bondi igen for lite fest. var inte alls planerat men Mikaela och Karin overtalade ju oss innan idag. kanske inte var sa svart..hehe..men men.. fest blir det i alla fall med 2 delicatobollar i magen och 2 skumtomtar till middag. bra bra..josses. hur ska detta ga :) i morgon ar det julafton..julkansla = 0 ! aja what to do.. lever mitt egna lilla liv har nere...och jag klagar inte men antar att ni dar hemma har det underbart nu med sno och allt tills tomten kommer! harligt harligt det ar sa det ska va!

hors i morgon

take care

~L.E

dan fore dan

dan fore dan har spenderat pa stranden i Bondi och resten kommer att spenderas pa Bondis partystallen :) vi ar bara inne i stan nu pa vag hem for att duscha och pynta vart hem lite , kopte kulor och glitter pa ikea igar. nu star vi mitt inne i smeten igen nastan hemma och snyltar gratis internet..gott! sen blir det som sagt klackarna i taket. kanns val lite konstigt att ga ut dagen innan julafton men har firar man ju jul den  25 och nan vidare julstamning har jag inte anda och i morgon blir det nog  ganska stillsamt julfirande sa det gor inget om man kanske ar lite bakis. vi funderar pa att dra till svenska kyrkan mitt i syndey, dom ska tydligen duka upp julbord och visa kalleanka..hehe. kan ju va kul. vi ska smida vidare pa vara planer med mikaela och karin ikvall..
na dax for dusch
se upp sa inte julskinkan rymmer dar hemma...
~L.E

kottbullar med lingon ska det va !

Annu en dag dar vi har hunnit med sjukt mycket !! och jag har borjat fundera pa hur lite varlden egentligen ar. det borjade idag pa morgonen, vi satt och vantade pa en buss och helt plotsligt stannar en buss framfor oss och ut ur den kliver Malin och Linda som vi motte i Byronbay. vi sa att vi skulle horas nar dom kom till sydney men det beshovde vi visst inte eftersom dom dok upp mitt i centralaste Sydney rakt framfor nasan pa oss. odet !

sen bar det av till Manly. helt fantastiskt mysigt stalle. vi skuttar glatt ner till stranden och vem ligger inte dar da??! Jo tyskan Kristin som vi motte i Byronbay ! mm...varlden ar som sagt liten..sen efter nagon timma hander det igen....dar ligger jag med ett linne som tacker hela ansiktet for det var sa varmt, sen hor jag nagon saga - ar inte det du Linda??! och dar star Erika, fran vetlanda. har inte traffat henne pa sakert 6 ar!! och hon kande igen mig utan att ens se mitt ansikte. helt sjukt!! jaaaaa, varlden ar inte alls sa stor som man kan tro.

nar vi var fardig grillade i manly drog vi till IKEA med Linda och Malin. taget dit tog kanske 20min. sjukt smidigt. IKEA ar paradiset. hur underbart tror ni inte det var med kottbullar och lingon??!! vi som typ lever pa brod, pasta och hamburgare..mumma! kopte lite julpynt och lite julamat :) och det basta av allt KNACKEBROD !! har kakas det typ bara vitt brod. jag ar sa fruktansvart trott pa det. men nu har jag bunkrat upp med knacke! gott mos !! dagen avslutades med delicatoboll och tva koppar kaffe! nojd

fantastisk dag

take care

manly

paradiset

gaaaahhh!! dreggel..det var saaaaa gott !

 


:)

~L.E


Turistat heeela dagen

Harbour bridge, opera house you name it! vi har varit overallt och lite till idag kanns det som. vi han till och med dra en svang Bondi och ta en fika, glass och kaffe, vad slar det?? skulle kunna vara choklad och kaffe da men detta var mumsfillibabba idag och jag fixade boende i Bondi for 4 natter sen efter att johanna har akt hem. nice place to stay:) synd bara att jag sag pa vadret att det ska vara 21 grader och regna just dom dagarna..aja bara det blir fint till nyar sa ar jag nojd. nyar forresten, da har jag inget hem..hehe..checkar ut den 31.men vem behover boende over nyar i sydney? inte sa att man kommer sova sa mycket dirrekt. ska nog ha packning pa Mikaela och Karins rum som jag traffade i Byronbay. vi ska nog anda dra i hop natt nyarsfirande ihop och om jag vill sa kan jag dela sang med mikaela. kosta billigt. gott ! :) annars ar det mesta fullbokat eller snordyrt..ikvall hander inget speciellt, kaka lite vitloksbrod kanske orkar inte laga nan mat ikvall, ar inte hungrig heller for den delen och halla tummarna for fint vader i morgon for da ska vi gora Manly osakert, turista vidare med andra ord!


turist javisst


skont att aka buss . mycket att titta pa :)


turisten in action


Bondi beach. lovely


det var allt for idag!

~L.E


mitt i smeten

har star jag i en butik, mitt i Sydney, mitt i stressen kl ar 11.10. lovely ! gratis internet ar det oxa. tackar man ju aldrig nej till. perfekt vader idag med solsken och lagom varmt for att turista lite :) vi gick upp tidigt och hoppade pa bussen 8.30, aker runt och kollar pa alla sevardheter. nu hoppade vi nyss av bussen for lite shopping. eller jag haller i planboken sa gott jag kan. ska ju inte hem an pa ett tag sa shoppingen far vanta. snart ar det dax for bussen igen, lite fler sevardheter, lite lunch  och i eftermiddag blir det nog bondi beach ! sicken underbar dag !
hors sakert sen
take care
~L.E

gor sydney osakert

buuurr !! 22 grader och mulet. jag dor sa kallt. jag sitter i langbyxor!! kom till sydney idag pa morgonen. har akt nattbuss. sov som en sten :) gott o vakna upp och inse att man ar framme i sydney och har klarat 14 timmars bussresa. igar en seg dag. bakis efter en super lyckad utgang, var sista kvall i byron var ju tvunget att firas ordentligt! det blev en lang vantan pa att bussen skulle avga..det var mulet, men det var skont. hade aldrig pallat att steka pa stranden med den huvudvarken.. nar kvallen kom var det dax att ta farval av alla och nu sitter jag altsa i sydney. ska ut och leta efter lite foda. ar hungrig som en varg!

hors

~ l.e

14000 feet

ooooooh vilken hemsk natt jag har haft. kande mig konstig hela dagen igar. ont i halsen och helt slo. nar jag val krop till kojs fick jag extrem hosta, ont i halsen sa jag kunde inte svalja 38.4 i feber ( kanske inte later sa farligt men normalt ligger jag pa 36.4) jag var kokhet men anda fros jag och packade pa mig plagg efter plagg. madde kasst och beslutade mig tillslut att ta en alvedon. jag tar verkligen bara det i nod fall. och detta var ett sadant. jag borjade bli yr och var helt matt i kroppen men efter en halv alvedon ( tog bara en halv, tar jag en hel deckar jag typ, hehe) och lite vatten gick hostan over och jag lyckades halvsova kanske hogst 3 timmar.

sen var det dax, det var dagen D !! 6.30 skuttade jag upp och tog febern, den var borta..hurra hurra. sen var det bara att vanta. vanta pa bussen som skulle plocka upp mig och kora mig till min julklapp som jag kopt mig sjalv. mitt SKYDIVE !! det hogsta i australien slog jag till med :) det skuma var att jag itne ens var radd, yes ni horde ratt. jag vet inte vad det var med mig. hela planet var fullt med killar som alla var nervosa och dar satt lilla jag, blond ensam tos fran sverige helt oberord..hehe! eller oberord kan jag ju inte saga att jag var. men jag kande ingen radsla, jag var bara sa jakla glad!! visst nar vi kastade oss ut genom planet blev man nervos for en sekund och det pirrade i hela kroppen men det var bara sa jakla harligt. gar lixom inte att beskriva!! :) tjohoooo. I made it !! fucking awesome. det basta tycker jag ar att jag akte dit och gjorde det helt sjalv med. jag ar saaa nojd med mig sjalv. tur att jag valde att hoppa tidigt pa morgonen for vi var det sista planet som fick aka upp idag. det var sa pass starka vindar. vi klarade oss precis >) men lite blasigt var det allt..hehe..

nu sitter jag pa ett internet cafe, har svin ont i halsen sa jag kan knappt svalja. har blivit smittad av 2 andra tjejer pa vart hostel som har samma skit. itne direkt forkyldning utan nat annat som jag inte varit med om forr. dom kakar medicin men jag ska vanta lite och se om det gar over. som vanligt. precis som min pappa. tar bara till hjalp om det verkligen krisar, envis som man ar.. aja. febern ar borta i alla fall. det blev 2 timmar pa stranden och nu ska jag nog ta en liten ice cream har hort att det ar bra nar man har ont i halsen, eller hur ?? ;) hehe...forsokte forresten lagga in bilderna fran dagen sky dive men det funkade inte. har en film pa det oxa men den funkade inte heller. hoppas det ar datorn det ar fel pa och inte min skiva :( da blir jag bara saaaaa ledsen !! far testa i en annan dator sen..


daligt kort, hoppsa skivan funkar i en annan dator. dar ska det vara betydligt roligare bilder :)


detta lilla planet drog upp oss 14000 feet. lovely !!

over and out

~ L.E

en snabbis.

har bara 8 min pa mig att kladda ner nat har.

igar akte vi pa utflykt till Nimbin ( hippie stad) sag massa konstigt folk och skumma butiker. folk handlade ''kakor'' och andra mystiska saker som tydligen ska fa en att ma bra..hehe. pa kvallen blev det grillfest pa vart hostell .. ganska bra minne faktiskt :) wiihoo..

idag startade jag till och med dagen med en promenad sen blev det nagra timmar pa stranden med alla andra svenskarna har. stekande sol och hoga vagor. hardock lite ont i halsen. vet inte om jag borjar bli sjuk eller om det bara ar nattens bravader som spelar mig ett spratt. nu blir det att laga lite kak sen blir det en lugn kvall. i morgon smaller det! da far jag min julklapp jag har kopt mig sjalv !! berattar mer da! take care

poss poss

expensive

for ca 30 minuter sedan kopte jag mig en vaaaaaaldigt dyr julklapp, dyraste ever ! berattar vad det ar i slutet av denna veckan :) den som vantar pa nagot gott ! hehe.. ikvall blir det mexican night pa Cheeky monkeys. vi ska nog bara dit och kaka och kanske ta en ol. i morgon ska vi pa utflykt hela dagen lang sa da vill man val kanske inte ma pest och pyton. idag har vi lite disigt vader, jag borjade dagen med en morgonpromend medans johanna sussade sa sott. sen lanade vi cyklar pa vart hostel och drog till the lighthouse som ar Australiens ostligaste punkt. varsta traningspasset att cykla dit. uppfor uppfor uppfor och svettigt svettigt. skonare var det pa hemvagen..lovely! men lite laskigt dock for bromsarna pa cyklarna var ju inte dom basta, vi hade i alla fall cykelhjalm :) sen blev det ett valbehovligt dopp i havet och nu sitter jag har vid datorn...inte mycket mer att bjuda pa idag mina vanner!

kan tyvarr inte lagga upp nagra bilder genom denna datorn..sorry!

take care

~L.E


Lucia

Lucia idag. julstamning? nepp inte det minsta! det enda luciataget jag har sett idag var en bakfull ( eller fortfarande full?? ;) ) johanna som virade ett lakan runt sig och sjong verser for mig nar jag fortfarande lag i sangen och funderade over hur mycket jag minns av natten..hehe..Byron bay ar awesome. men inget mer goon for min del nu pa nan dag eller tva. forsta utekvallen har mer svarta luckor an nagonsin och jag lyckades slarva bort min rumsnyckel... oooops! igar gick det battre :) det ar bara den sista timman innan jag hoppade i sang som ar lite suddig. dagen har spenderats pa stranden och i det underbara havet! sjukt skont har. det svalkar och ar helt klart. till skillnad fran lagoonerna vi har badat i innan pa dom andra stallerna. urk! ett dopp i havet ar verkligen det enda ratta nar man ar bakis ! :) i morgon blir det nog en cykeltur pa morgonkvisten sen far vi se vad som sker. har minst 5 natter kvar har innan det blir sydney! nice



Byron bay baby!

take care dar hemma i julstressen!

~ L.E

Byron bay!

Byron bay ar soft, sa soft. ut och festa i flippflopp och ett linne, ingen bryr sig! har trivs jag. tur det eftersom vi ska stanna har minst 7 natter. igar tog vi det bara lugnt. checkade in pa vart hostel, ett riktigt bra stalle. sen gick vi och kakade lite mat pa cheeky monkeys dar vi aven skadade en wet t-shirt competition med massa bleka , lite sma mulliga 18 ariga tjejer som visade hangpattar for att vinna 300dollar. josses !!

idag spatserade vi ner till stranden men lyckan varade inge lange for efter en halv timma blev det mulet, varan forsta dag med moln pa 1 manad !! sa istaller for att ligga pa stranden lanade vi cyklar pa vart hostel tillsammans med 2 killar och 2 tjejer fran sverige som vi har traffat och drog till nan sjo med massa klippor som man kunde hoppa i fran, sen blev det ett besok i en kakfabrik, mums! matta och belatna efter kakorna blev det lite volleyboll spel pa vart hostel och ett dopp i polen. nu har jag inhandlat mitt goon och ikvall ska det lagas lite kak, ar inte alls sugen att sta vid spisen egentligen. funderar pa att bara kora pa en burk nudlar eller en omelett innan det blir fest! :) nu ska vi se vad Byron har att erbjuda for nattliv!

~ L.E

Byron bay here we come

nu ar bussen bokad, den gar om 40 minuter. vi drar till Byron bay for att soka lyckan..hehe! inget boende bokat an och det ser ganska fullbokat ut om man kollar har pa natet men vi loser forhoppningsvis det nar vi kommer fram pa ett eller annat satt.

ha en bra dag

later

~ L.E

gaah!

nu har vi suttit vid datorerna i snart 2 timmar. har skickat in schemaval till jobbet ( blaaaa, fanns inte ens nagot jag ville ha ) forsokt boka boende i sydney men det funkar inte att betala med mitt visakort ( eller pappas rattare sagt) kul och resa med ett ickefungerande kort !! jag blir tokig. tur att jag kan ta ut pengar i automaterna i alla fall, an sa lange. men drygt nar man ska boka saker over natet och det inte funkar. SUCK ! aja nu bokar johanna sa far jag fora over pengar till henne sen. i morgon drar vi till Byron bay, ingen buss bokad och inget boende bokat. som vanligt. hehe. vi loser det i morgon.. nu ska jag trost ata en chokladbit!

over and out

~ L.E


miami baby

Surfers paradice, australiens miami! I love miami, detta stallet, nja lite billigare , lite mysigare. Trivs som fisken i vattnet. antligen en ''storstad''. visst det ar inte sa stort sa man gar vilse men betydligt storre an dom andra stallerna vi har besokt har i australien, har finns verkligen allt, stranden med gigantiska vagor, shopping dyr som billig, mat, uteserveringar och nattklubbar! lite jobbigt bara att man faktiskt hittar toksnygga klader har och man inte kan kopa. visst ett och annat linne har det blivit men jag kan ju inte kopa med mig saker hem. det blir bara grejer som jag vet att jag kommer att kunna anvanda har och som jag troligtvis kommer att slanga sen innan jag ska aka hem eftersom jag med all sakerhet kommer vara gaaanska trott pa dom. men men, jag hinner med lite shopping i thailand/malaysia dagarna innan jag ska hem och fylla vaskan med nya grejer att forsoka trycka in i garderoben i min lilla etta :) lite trakigt att vi inte har nagra av vara norskor eller kanadensare har sa nu far vi ut och leta efter nya vanner att slap the goon med!


idag blev det an dag pa beachen! saa skont att antligen
kunna bada i havet. dom pastar att det ska vara ofarligt,
vi far val se, idag var det inga hajar i alla fall :)

take care

~L.E

lite seg

tog farval av ganget ( snyft) --> kom i sang 00.30 --> gick upp 04.15 (gasp) --> tog flyget 06.00  ( snark) --> tog taget till brisbane --> kakade frukost --> NU : letar boende i sydney under jul och nyar och vantar pa bussen som ska ta mig till surfers paradise..

over and out

~ L.E

hangover

5.30 kom jag i sang idag pa morgonen. crazy. och annu en gang saknas det nagra pusselbitar i minnet. its the goon! hade galet kul i alla fall men vi missade happy hour igar igen i baren med 2 minuter, samma som i fredags !! fast det var nog bara bra. hade jag fatt i mig en droppe till sa hade nog bagaren runnit over. hehe. festa med kanadensare ar farligt! lite pinsamt idag pa morgonen nar staderskorna kom in pa vart rum och det var glas, flaskor, skrap och grejer over allt. och stolar och muggar som vi ''lanat'' fran koket eftersom vi var 10 pers hos oss igar. dom var inte sa jatte glada precis men vi latsades att vi sov och pratade inte med dom. rumet blev rent och fint i alla fall till slut. skont att ha forfest men slippa stada dagen efter . tummen upp! idag har vi inte gjort manga knop atit och vilat. och morgon ska vi flyga har i fran kl 6 sa vi maste ga upp vid 4 tiden, suck. eller ska man festa hela natten och inte ga och lagga sig?? tva svenska killar som jag traffade igar gjorde det inatt. jag var ju inte precis avundsjuk nar dom drog till flygplatsen vid halv sex tiden och jag kunde krypa ner i sangen i stallet. hehe.. vi far se hur det blir. egentligen hade vi velat boka om flyget och stanna kvar.

Cairns is the shit!

take care

~L.E

my perfect saturday

idag har varit en san underbar dag! for forstagangen har nere kande jag att det var lordag pa riktigt. kanske for att vi ar i en lite storre stad nu an vad vi har varit innan. egentligen kans det som helg hela tiden alla dagar i veckan for oss nu i australien men just idag kandes det alltsa pa riktigt. stadens uteserveringar var fulla med folk och nere vid lagunen samlades familjer och vanner, badade och grillade samtidigt som ett liveband spelade musik for hela omradet, favoriter som wonderwall och sex is on fire :) och idag var det lite svalare, ''bara'' 33 grader sa nu gick det antligen att ligga och sola utan att do av varmeslag. nu ska vi snart hem och sen blir det forfest pa var balkong. scott och colin fran kanada kommer hit. ska bli kul. slap the goon! :) ar lite mer sugen pa fest idag an vad man var igar. da blev det bara nagra ol. var sa seg efter torsdagens vilda natt med flodande champagne.hehe. hors sakert i morgon!

take care

~L.E


dansken fragade tysken om han sett svensken


- det ar ju bara torsdag. vi kakar lite gratis mat, lyssnar pa musiken och kanske tar en ol. det blir bra, en lugn kvall..

sa lat det igar fram tills vi fick veta att det skulle vara gratis champagne pa vart hostel/nattklubb for alla tjejer mellan kl 22-23. det blev forfest pa kanadensarnas rum sen flodade champagnen! vi utnyttjade allt till fullo, man fick 5 stora glas var . sa under 45 minuter blev vi as kalas..hehe! dock inte riktigt lika kul idag. hehe. och ca2 timmar ar forsvunna fran mitt minne fran gardagen. ingen aning om vad jag gjorde dom 2 sista timmarna men jag vaknade upp hemma i alla fall.. no worries! idag har vi spenderat lite tid vid polen eller mest i polen faktiskt men sen var vi svulltna sa vi begav oss ut pa jakt efter bakisfoda. vi hittade falafel :) yammie ! dom kilona man tappade i borjan av resan nar vi levde pa vatten och brod borjar sakta men sakert smyga sig pa nu..hehe.. its the goon! och ikvall ska vi slap the goon igen. party party. cairns is crazy and we love it!


kort fran seglingen dar vi traffade alla goa goonisar :)



nu ska jag inhandla goon :)

over and out!

~ L.E

tummen upp for cairns

jag vet inte hur bra man kan ha det men detta maste vara nara det basta. vi bor pa ett hostel for ca 170kr per natt i ett rum med 6 sovplatser men for tillfallet ar det bara jag och johanna (!), stort badrum, stor balkong, stooort fint kok, ac, mitt i centrum , stor pooool med storbilds tv och bar mitt i vattnet, nattklubb, gratis kak pa kvallarna och massvis med backpackers overallt! kommer kannas tungt att betala typ 500kr for ett ruttet rum i sydney over jul o nyar. har inte ens hittat nan stanns att bo an. hoppas det loser sig! har ar det i alla fall fantastistk. billigt och stralande solsken. idag har vi spenderat nagra timmar vid lagoonen ( inget bad i havet har heller pg av farligheter som vanligt) och nyss gjorde vi lite shopping, kan ju inte ligga och steka hela dagarna. 3-4 timmar racker gott och val men snart blir det nog ett dopp i polen ocksa for den har vi inte invigt an. livet har i Cairns ar toppen och jag antar att vi har nagra galna natter att se fram emot :)

take care~


scott och jag pa seglingen nar vi hade maskerad!
han och colin kommer hit pa lordag! da ar det FEST!
slap the goon!

~ L.E

australien ar hett pa manga satt

svett svett svett. jag sager bara svett !! phuuu! det ar sa varmt att jag inte vet vart jag ska ta vagen. inte kallt i havet ,inte kallt pa vart hostel inte kallt i skuggan. gaah!

vi bokade buss upp mot cairns och  boende idag pa morgonen och nu sitter vi och vantar pa avresa. var en svang pa stranden men man kokar av varme sa 1 timma fick vara nog. det svalakade inte ens att ta en glass. man ska verkligen inte klaga men snart kommer jag ha forvandlats till en stor pol ! har lust att slanga mig i havet men dar simmar tydligen hajar sa det blir inget med det idag tyvarr. men det hade i och for sig inte svalkat sa mycket anda.

svetten ar inte mitt anda bekymmer idag. kollade pa boendepriser i sydney over jul och nyar, 400-600 kr for 1 natt pa hostel, det ar sjukt !! hoppas tomten kommer med en hel hog av pengar i ar ! sen har jag fatt mail om nytt schema val till jobbet. fyy,...det var inget alls som passade mig i smaken. inget rent morgonschema fans det sa jag kommer att fa jobba blandat morgon och kvall..fy ! jag vill INTE hem och annu mindre nu nar jag vet att jag kommer vantrivas pa jobbet. hoppas man kan losa det pa nat satt. tur att jag har 3 manader kvar innan jag ska hem och knega!!

na nu ska jag ut och kolla laget med vara andra reskamrater fran kanada och norge.

take care




kort fran seglingen. jag och johanna ute pa var sin kant tillsammans med vara norska reskompisar i mitten :)

*L.E

en snabbis

en snabb uppdatering komer har, det ar pa tok for varmt for att dra alla detaljer. dagen har i alla fall spenderats pa 2 olika strander , vi kopte oss ett busspass tillsammans med vara 3 norska tjejer och tva av dom kanadensiska killarna vi har lart kanna, vi har akt runt pa on och badat lite forsiktigt vid strandkanterna, det varnas for haj och maneter som vanligt. nu ska vi boka buss och boende for i morgon, vi drar vidare norr ut mot cairns. nu ska jag avnjuta min isvatten, jag dor av varme! det ar latt over 40 grader idag !phu..ikvall blir det en hamburgare och en eller tva drinkar i baren :) lite lyx.. maste maila pappa ocksa sa han kan kolla pa sitt visakort hur mycket av hans pengar jag har gjort av med..hehe.. jag har tappat rakningen, surt att inte ha sitt egna kort sa man kan ga in pa internetbanken och halla reda pa ekonomin. forhoppningsvis har jag sa pass mycket kvar att jag kan stanna har i australien i 2 manader i stallet for 1 som det var tankt fran borjan, detta landet ar pa tok for bra for att lamna redan efter 1 manad sa jul och nyar ska firas i sidney nu ar det tankt i stallet for thailand. maste bara fixa boende dar forst, lar vara fullbokat over allt..aja. det loser sig!


tjingeling
och hoppas forsta chokladbiten i julkalendern smakade bra ;)

*L.E

RSS 2.0